Trump tvrdí, že vakcína proti Covid-19 bude možno hotová už pred novembrovými voľbami
07 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Americký prezident Donald Trump prišiel so zaujímavým odhadom pre dokončenie vakcíny proti Covid-19 a naznačil, že by mohla byť pripravená „oveľa skôr“ pred koncom roka, dokonca ešte pred novembrovými voľbami, informuje portál RT.


Na otázku rozhlasového hostiteľa Geralda Riveru, kedy bude Američanom k ​​dispozícii vakcína proti Covid-19, Trump vo štvrtok sľúbil, že „oveľa skôr pred koncom roka“.

Keď sa Rivera spýtal, či to znamená „skôr ako 3. novembra" (deň volieb), Trump predbežne súhlasil: „Myslím si, že okolo toho obdobia."

Trumpove prehlásenie o zrýchlení vývoja vakcíny proti koronavírusu zanechalo vo vedeckej komunite veľa nejasností, pretože v priemere vývoj vakcíny trvá okolo desať rokov. Vakcína si vyžaduje rozsiahle testovanie bezpečnosti, pokusy na zvieratách a monitorovanie testovaných subjektov na nepriaznivé vedľajšie účinky.

Argentínski námorníci sa záhadne nakazili koronavírusom na mori, aj keď z prístavu vyplávali zdraví
Argentína sa snaží vyriešiť lekársku záhadu po tom, ako bolo 57 námorníkov infikovaných koronavírusom po 35 dňoch na mori, a to napriek tomu, že pred opustením prístavu bola celé posádka negatívna na Covid-19, informuje portál... Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | Marek Molnár


Dokonca aj niektorí z tých, ktorí chcú vakcínu čo najskôr, odporučili opatrnosť v súvislosti s vakcínou proti koronavírusu, pričom poznamenali, že predchádzajúce pokusy o vyvinutie vakcíny proti vírusom ako sú SARS a MERS pre testované subjekty neskončili dobre.

Riaditeľ vývojovej operácie Moncef Slaoui z GlaxoSmithKline riadil divíziu očkovania tejto spoločnosti počas rozšírenia očkovacej látky proti chrípke ošípaných, ktorá spôsobila početným britským deťom trvalé poškodenie mozgu. Trump však napriek všetkému hrdo stojí za svojím závodom s vakcínou.

Každý ilegálny migrant je biologickou zdravotnou hrozbou, vyhlásil Orbán
Každý migrant, ktorý chce vstúpiť ilegálne na územie Maďarska, znamená pre krajinu biologickú zdravotnú hrozbu, čomu je potrebné za každú cenu zabrániť, domnieva sa predseda maďarskej vlády Viktor Orbán. Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | TASR