Pri havárii dopravného lietadla v Indii zahynuli najmenej dvaja ľudia
07 | 08 | 2020 I TASR

Najmenej dvaja ľudia vrátane pilota zahynuli a viacero ďalších utrpelo zranenia pri piatkovej nehode dopravného lietadla spoločnosti Air India Express so 191 ľuďmi na palube, ktoré pri pristávaní v meste Kalikat v juhoindickom štáte Kérala skĺzlo z dráhy a rozlomilo sa.


Informovala o tom spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na miestne úrady. Podľa spoločnosti Air India Express lietadlo prišlo z Dubaja. Na palube letu IX-1344 bolo 184 cestujúcich vrátane desiatich detí a šesť členov posádky vrátane dvoch pilotov.

Podľa indického Generálneho riaditeľstva pre civilné letectvo (DGCA) sa lietadlo zrútilo do údolia a rozpadlo sa na dve časti po skĺznutí z konca dráhy. Stalo sa tak počas silných dažďov v oblasti.

V máji 2010 zahynulo 158 ľudí, keď dopravné lietadlo Boeing 737 spoločnosti Air India Express, ktoré odštartovalo z Dubaja, zišlo na letisku v meste Mangalúr na juhozápade Indie z mokrej pristávacej dráhy. Stroj skončil v blízkom lesnatom poraste a začal horieť.

Rusko varuje, že každú vypálenú raketu bude považovať za jadrový útok
Rusko bude vnímať akúkoľvek balistickú raketu vypálenú smerom na svoje územie ako jadrový útok, ktorý si vyžiada aktivizáciu ruského jadrového potenciálu. V článku, ktorý vyšiel v denníku Krasnaja zvezda, to oznámil generálny štáb ruskej armády.... Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | TASR