Pápež František poslal finančnú pomoc libanonskej cirkvi
07 | 08 | 2020 I TASR

Pápež František sa rozhodol poslať libanonskej cirkvi finančný dar vo výške 250.000 eur, ktorý má pomôcť pri riešení dôsledkov utorkového mohutného výbuchu v prístave v libanonskom hlavnom meste Bejrút. Vyhlásenie Vatikánu citovala v piatok agentúra AP.


Vatikán tento dar označil za "počiatočnú pomoc", ktorá je mienená ako znak pápežovej otcovskej blízkosti k ľuďom vo vážnych ťažkostiach. Peniaze boli poskytnuté prostredníctvom diplomatickej misie Vatikánu v Bejrúte. Vatikán poukázal na to, že medzi budovami, ktoré explózia v prístave zničila, sú aj kostoly a kláštory.

Vatikán vo vyhlásení ďalej uviedol, že v Bejrúte už cirkev prostredníctvom rôznych katolíckych charitatívnych organizácií poskytuje okamžitú prvú pomoc vrátane lekárskej starostlivosti, prístreškov pre vysídlené osoby a strediska na pokrytie základných potrieb.

Pri výbuchu prišlo o život najmenej 154 ľudí a vyše 5000 utrpelo zranenia. Záchranári predpokladajú, že táto bilancia sa ešte môže zvýšiť, keďže ešte neprehľadali všetky zrútené a poškodené budovy.

Prečo nemecký nudista naháňal divé prasa?
Svedkami kurióznej naháňačky boli v stredu návštevníci berlínskeho jazera Teufelssee, keď videli nudistu naháňajúceho divé prasa a jeho dve mláďatá. Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | SITA