Novému vedeniu NÚDCH sa podľa ministerstva darí znižovať zadlženosť nemocnice, Drucker tvrdí opak
07 | 08 | 2020 I SITA

Novému vedeniu Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH) sa podľa Ministerstva zdravotníctva SR darí znižovať zadlženosť nemocnice. Líder strany Dobrá voľba a bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker však tvrdí opak.


Ako uviedol na sociálnej sieti, ani po dvoch mesiacoch, odkedy má nemocnica nové vedenie, odvody do Sociálnej poisťovne naďalej neplatí. Za dva mesiace podľa neho zvýšila dlh na poistnom približne o dva milióny eur. "Podľa našich informácií NÚDCH svoj dlh voči Sociálnej poisťovni postupne znižuje. Prvýkrát po 8 rokoch nové vedenie za mesiace jún uhradilo odvody a urobí tak aj v nasledujúcich mesiacoch," uviedla v reakcii pre agentúru SITA hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Trinásty dôchodok považujú Slováci za najmenej potrebné sociálne opatrenie súčasnej vlády
Spomedzi ohlásených piatich sociálnych opatrení ako najviac potrebné Slováci hodnotia zrušenie doplatkov za lieky pre deti do 6 rokov, dôchodcov a ťažko zdravotne postihnutých. Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | SITA


Exminister zdravotníctva Drucker vyzýva na odvolanie nového vedenia nemocnice. "A prosím Vás, keď budete menovať nového riaditeľa, bolo by dobré, aby to nebol ani lesník, ani obžalovaný z neplatenia odvodov a daní. Skúste nájsť nejakého poriadneho manažéra," adresoval výzvu ministrovi.

Ako Eliášová doplnila, NÚDCH už niekoľko rokov pravidelne neplatil odvody za zamestnávateľa do Sociálnej poisťovne. Predchádzajúce vedenie tak mesačne vytváralo dlh vo výške takmer 600-tisíc eur. Podľa informácií ministerstva bol tento dlh voči Sociálnej poisťovni pred nástupom nového vedenia takmer 11 miliónov eur. "Nové vedenie NÚDCH prioritizuje úhrady a postupne oddlžuje nemocnicu, na prvom mieste je vždy zabezpečenie zdravotnej starostlivosti o pacienta," dodala hovorkyňa ministerstva.

Nenechám si pichnúť chémiu, očkovanie je biznis pre farmafirmy, hovorí Fico
Podľa Fica je táto pandémia „podozrivá“. Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | Peter Haluza