Gréckokatolícky arcibiskup Cyril Vasiľ sa vyliečil z COVID-19
07 | 08 | 2020 I TASR

Gréckokatolícky arcibiskup Cyril Vasiľ, ktorý je apoštolským administrátorom Košickej eparchie, sa úspešne vyliečil z COVID-19. Informuje o tom Gréckokatolícka eparchia Košice na svojej webovej stránke.


„Vladyka Cyril Vasiľ ukončil karanténu, v ktorej bol po pozitívnom testovaní na COVID-19. Priebeh choroby bol v jeho prípade len s veľmi ľahkými začiatočnými príznakmi," uvádza s tým, že v najbližších dňoch začne opäť pracovať na biskupskom úrade a plniť ďalšie pastoračné úlohy, návštevy vo farnostiach a na formačných stretnutiach podľa predtým schváleného programu.

Arcibiskup mal 15. júla pozitívny test na COVID-19. Test absolvoval po návrate z pastoračnej návštevy slovenskej gréckokatolíckej komunity v nemeckom Mníchove. Vladyka Vasiľ bol v Nemecku spolu s generálnym vikárom Košickej eparchie Jaroslavom Lajčiakom, ktorý mal taktiež pozitívny test na nový koronavírus. Ako vtedy informovala tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska, po návrate neprišli s nikým do kontaktu.

Slovenský arcibiskup Vasiľ pôsobil do začiatku tohto roka vo Vatikáne ako sekretár Kongregácie pre východné cirkvi. Pápež František ho vymenoval za správcu Košickej eparchie, pričom košickým eparchom zostal biskup Milan Chautur.

Pápež František poslal finančnú pomoc libanonskej cirkvi
Pápež František sa rozhodol poslať libanonskej cirkvi finančný dar vo výške 250.000 eur, ktorý má pomôcť pri riešení dôsledkov utorkového mohutného výbuchu v prístave v libanonskom hlavnom meste Bejrút. Vyhlásenie Vatikánu citovala v piatok... Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | TASR