Desiatky rokov som bol závislý na drogách, priznal herec z Harryho Pottera
07 | 08 | 2020 I Timotej Dudka

Jason Isaacs (57) sa preslávil hlavne ako čarodejník Lucius Malfoy vo filmoch o Harrym Potterovi. Britský herec si väčšinu života striktne stráži svoje súkromie. Vďaka tomu fanúšikovia ani väčšina jeho kolegov nepostrehli, že desiatky rokov zápasil so závislosťou na drogách, informuje portál iDnes.


„Vždy som bol závislý typ osobnosti a v šestnástich rokoch som toho už veľa prepil a začal som desiatky rokov dlhý milostný pomer s drogami,“ priznal Jason Isaacs v relácii The Big Issue.

Jason Isaacs v roli Luciusa Malfoya


Zaspomínal na to, ako sa v mladosti opil a s kamarátmi považovali barmana, ktorý im nalieval, za hrdinu. Teraz vraj vie, že by mal skôr sedieť za mrežami za nalievanie alkoholu mladistvým. Herec tiež prezradil, ako bol v časoch najväčšej závislosti presvedčený, že nikto nemal tak ťažký život ako on. Navyše sa prehlbovala jeho sociálna izolácia a on sa v tom vyžíval.

„Pamätám sa na moment, nebolo to dlho pred tým, než som začal abstinovať, kedy som si hovoril, že mi možno nebude veľmi vadiť, keď zomrú všetci moji blízki. Že to bude vlastne výhovorka pre to, aby som mohol sedieť sám v miestnosti a brať drogy. Dnes viem, že to nie je pravda a nikdy nebola,“ dodal Isaacs .

Pred rokmi o svojom boji so závislosťou prehovoril aj hlavný herec zo ságy o Harrym Potterovi. Daniel Radcliffe priznal, že mal len krôčik k tomu, aby sa stal závislým na alkohole. V rozhovore pre britský časopis Heat uviedol, že jednu dobu pil každý večer a na natáčanie Harryho Pottera chodil opitý.

Ako vyzerá a žije neporaziteľná bojovníčka Xena 20 rokov od natáčania?
Patrili ste k obdivovateľom charizmatickej a neohrozenej Xeny, ktorá si poradila so všetkými nástrahami sveta? Ako pripomína portál Kinotip2, akčný dobrodružný fantasy seriál sa dočkal 134 epizód a celosvetového úspechu. Ako dnes hrdinka seriálu... Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


„Moja osobnosť má veľký sklon k závislosti. To bol problém. Ľudia s takýmto problémom to vedia veľmi dobre skrývať. Bolo to zlé. Nechcem ísť do detailov, ale pil som veľa a pil som každý deň, teda každý večer,“ povedal v roku 2012 Radcliffe.

„Môžem poctivo povedať, že som pri práci na Harrym Potterovi nikdy nepil. Chodil som do práce ešte opitý, ale nikdy som nepil v práci. Môžem ukázať veľa scén, kedy som jednoducho mimo. Mám tam úplne mŕtve oči,“ priznal Radcliffe.

Ako sa natáčal Winnetou: Toto ste zrejme nevedeli!
Červený gentleman, neohrozený bojovník, ale aj obrovský showman. Taký bol pri natáčaní dodnes populárnej filmovej série o náčelníkovi Apačov predstaviteľ legendárneho Winnetoua Pierre Brice († 86), informuje portál Aha! Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Timotej Dudka