Demokrati sa posúvajú k extrémnej ľavici, pretože ich „vlastní Georg Soros“, tvrdí bývalý hovorca parlamentu
07 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Demokratická strana sa naďalej radikálne unáša doľava a jej vedenie nikdy nebude vyvolávať militantné prvky, ako je Antifa, pretože je kontrolovaná miliardárskym ľavicovým Georgeom Sorosom, uviedol bývalý hovorca amerického domu Newt Gingrich, informuje portál RT.


"Všetci títo demokrati sú v súčasnosti vlastníctvom ľavice," uviedol Gingrich v stredu v rozhovore pre telívizu Fox News. "Vlastnia ich ľudia, ktorých financuje George Soros,“ dodal Gingrich.

Gingrich predniesol svoje komentáre po tom, ako demokrati v utorok v americkom Senáte odmietli priamo kritizovať správanie Antify, ktorej členovia boli obvinení z vedenia prebiehajúcich protestov proti policajnej brutalite a agresívnych nepokojov v mestách, ako sú Portland a Seattle.

Antifa je skupina zložená z voľnej siete aktivistov v radikálnej ľavici, ktorí často používajú násilné protestné taktiky, pričom niekedy prinášajú provizórne zbrane na demonštrácie a často sa zrazia s políciou.



Predseda súdneho výboru Senátu Ted Cruz, texaský republikán, poznamenal, že vandalizmus a násilie zo strany Antify podkopali pokojné demonštrácie. Senátorka Mazie Hironová (Hawaii) sa potom opýtala: „Koľkokrát som musela povedať, že by sme mali odsudzovať násilných extrémistov z každej skupiny?“

"Zahŕňa to aj Antifu?" Cruz sa postavil proti Hironovej ešte predtým, ako vyšla z rokovania, pretože nemala čas na republikánske „rétorické prejavy".



Profesor práva Jonathan Turley, ktorý svedčil na utorkovom vypočutí, uviedol, že scéna bola úplné iná od všetkého, s čím sa stretol počas 50 kongresových vypočutí, na ktorých sa zúčastnil. "Nebol som si istý, či by som mal vypnúť svetlá, keď som odchádzal," poznamenal.

Gingrich povedal, že situácia odráža „vojnu medzi dvoma svetmi. Nejde o bežné prezidentské voľby.“ Miestni vodcovia a okresní právnici financovaní Sorosom pomohli vytvoriť katastrofálne podmienky v mestách pod kontrolou demokratov po celej krajine, napríklad v Minneapolise, Portlande, Seattli a Chicagu. Niektoré z týchto miest podnikajú kroky na rozpustenie svojich policajných oddelení, čo je jedna z požiadaviek aktivistov Black Lives Matter v dôsledku úmrtia Georga Floyda z 25. mája.

Libanon smúti, svet s ním. Bolestné obrazy hovoria za všetko (FOTO a VIDEO)
Katastrofa nemilosrdne poznačila život Bejrútčanov. Hlavné mesto je ako po výbuchu v Hirošime. Krajinu sužovanú hospodárskou krízou i koronavírusom tak zasiahla ďalšia rana. Počet mŕtvych stúpol na 135, zranených je okolo 5-tisíc. Libanonská vláda... Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | Natália Sollárová