Tragicky zahynul mladý reprezentant Samuel Figur
06 | 08 | 2020 I Natália Sollárová

Talentovanému športovcovi, ktorý bol dvojnásobným majstrom Slovenska, sa stal osudným skok do vody. Len 21. narodeniny mal osláviť 12. augusta.


K tragickej nehode došlo v sobotu popoludní. Podľa portálu hitky.sk, 20-ročný workoutový šampión skočil do vody v nádrži Beňov neďaleko Bytče, a viac sa nevynoril. Napriek rýchlemu zásahu sa športovca nepodarilo zachrániť. Ich hovorkyňa Alena Krčová pre portál Nový Čas potvrdila, že na „miesto boli vyslaní záchranári, žiaľ, lekár musel skonštatovať smrť“.

Figur bol majstrom Slovenska v Street Workoute, u nás menej známej športovej disciplíne, a pripravoval na septembrové Majstrovstvá sveta v Rusku. „Syn, brat, priateľ... workoutový brat. Všetci na teba budeme spomínať ako na toho najšikovnejšieho 'dynamika', ktorý mal srdiečko na pravom mieste,“ podelili sa o svoj žiaľ predstavitelia slovenského workoutu na sociálnej sieti.

TRAGÉDIA: Vo veku 24 rokov zomrel nádejný strelecký reprezentant Matej Medveď
Športovec M. Medveď sa ešte v sobotu predstavil v 2. kole extraligy v Košiciach, bohužiaľ už nie je medzi nami. Čítať ďalej
26 | 07 | 2020 | TASR


Talentovaný Figur žil v Horovciach (okres Púchov) a bol veľkým vzorom pre mladých ľudí, ktorí sa tomuto športu venujú. Kamaráti na neho spomínajú v dobrom. Podľa nich bol pre neho šport všetkým. Vlastnými silami prispel aj k budovaniu workoutového ihriska. „Veľa chalanov ho nasledovalo, motivoval ich, pomáhal, ako mohol, vždy poradil. Samo bol z nich najlepší“, citoval ich slová portál Nový Čas.

Prostredníctvom sociálnej siete vyjadrila svoj zármutok i Figurova priateľka Nicol. „Bolí to, je to obrovská strata, ktorú mi/nám už nikto nenahradí. Moja prvá láska sa skončila tragicky ako Antigona.“

Vo vode takto tragicky zahynul v krátkom čase už druhý slovenský reprezentant. Pred mesiacom sa počas plávania v jazere vo Švédsku utopil i futsalista Vladimír Mudrík.

Video spomienka na Samuela Figuru:



 

Príspevok workoutovej skupiny na Facebooku:



Chlapec sa utopil v tábore. Smrť vo vode je často nenápadná (VIDEO)
Voda je v horúčavách veľkým lákadlom, spája sa však aj s rizikom. Júl sa ešte neskončil a už priniesol viacero tragédií. Utopenie je často tiché a rýchle, môže sa stať i v bazéne plnom ľudí. V prípade detí je druhou najčastejšou príčinou náhodných... Čítať ďalej
12 | 07 | 2020 | Natália Sollárová