Ponúk na brigádu je tento rok výrazne menej ako vlani
06 | 08 | 2020 I SITA

Ponúk na brigády je v tomto roku oveľa menej ako v predošlých rokoch. Od apríla do konca júla tohto roka uverejnili zamestnávatelia na pracovnom portáli Profesia.sk 4 176 ponúk na dohodu.


Ako upozorňuje spoločnosť Profesia v tlačovej správe, oproti vlaňajšku ide o výrazný prepad. V minulom roku bolo v rovnakom čase na portáli Profesia.sk zverejnených 9 242 inzerátov s ponukou na brigádnicku prácu.

Najvýraznejší pokles v počte ponúk na brigádu bol citeľný najmä v apríli tohto roka. Počas minulých rokov pritom išlo z pohľadu počtu letných brigád o jeden z najsilnejších mesiacov. "Apríl 2020 priniesol na portál Profesia.sk iba necelých 500 ponúk. V porovnaní s číslom z vlaňajška ide zhruba iba o pätinu," upozorňuje spoločnosť Profesia. Počet ponúk na dohodu sa však postupne zvyšuje. V júli tohto roka išlo už o 1 331 pracovných príležitostí.

Viac ako pätina Slovákov očakáva, že na Slovensko príde druhá vlna koronavírusu
Príchod druhej vlny koronavírusu predpokladajú viac ženy ako muži. Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | SITA


Menej ponúk spôsobilo, že sa výrazne zvýšil počet priemerných reakcií na ponuku. Kým vlani od apríla do konca júla zareagovalo na jednu ponuku na dohodu v priemere zhruba 25 záujemcov, tento rok počet stúpol až na 68 uchádzačov. V tomto roku reagovali záujemcovia o prácu na dohodu najčastejšie na pozíciu telemarketingového pracovníka. Na jeden takýto pracovný inzerát poslalo životopis v priemere až 205 uchádzačov.

Medzi najobľúbenejšími sú najmä pozície v marketingu, administratíve či v cestovnom ruchu. Zamestnávatelia hľadajú počas tohtoročného leta najviac pracovníkov na dohodu na pozície predavača a pokladníka. Priemerná ponúkaná mzda tu predstavuje zhruba 4,20 eura na hodinu. Spomedzi jednotlivých odvetví si brigádnici vedia zarobiť najlepšie v oblasti vzdelávania. Ponuky práce na dohodu pri lektoroch či doučovateľoch uvádzajú priemernú mzdu 8,80 eura na hodinu.

Tragicky zahynul mladý reprezentant Samuel Figur
Talentovanému športovcovi, ktorý bol dvojnásobným majstrom Slovenska, sa stal osudným skok do vody. Len 21. narodeniny mal osláviť 12. augusta. Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | Natália Sollárová