Facebook tvrdo scenzúroval Trumpa a Twitter ho dokonca zablokoval
06 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Spoločnosť Facebook v stredu oznámila, že odstránila odkaz zo stránky amerického prezidenta Donalda Trumpa, lebo obsahoval "škodlivé dezinformácie o ochorení COVID-19". Rovnako aj Twitter v stredu oznámil, že dočasne zablokovala oficiálny účet volebnej kampane prezidenta Donalda Trumpa, lebo obsahoval tweet s dezinformáciou o ochorení COVID-19.


Informovala o tom vo štvrtok tlačová agentúra AFP.

Zavádzajúcou informáciou v tweete na účte Trumpovej kampane @TeamTrump bolo prezidentovo tvrdenie, že deti sú "takmer imúnne" voči smrtiacemu koronavírusu. Tweet "je porušením pravidiel Twitteru vzťahujúcich sa na dezinformácie o ochorení COVID-19", uviedol pre agentúru AFP hovorca spoločnosti so sídlom v kalifornskom San Franciscu. "Majiteľ účtu bude musieť najprv odstrániť spomínaný tweet, až potom môže Twitter znovu používať," dodal hovorca.

Aj spoločnosť Facebook v stredu už skôr oznámila, že odstránila odkaz zo stránky prezidenta Trumpa, lebo obsahoval "škodlivé dezinformácie o ochorení COVID-19". Tým odkazom bol videoklip z interview televízie Fox News, v ktorom Trump tiež tvrdil, že deti sú "takmer úplne imúnne" voči smrtiacemu koronavírusu. Išlo o vôbec prvý odkaz prezidenta odstránený poprednou spoločnosťou Facebook.

"Silicon Valley (sídlo IT firiem v USA) je beznádejne zaujatý proti prezidentovi a dodržiavanie pravidiel vymáha iba jednostranne," napísal riaditeľ komunikácie v kampani Tim Murtaugh, ktorý tak okomentoval dočasný zákaz.

Bulharský premiér Borisov pripustil svoju rezignáciu
Bulharský premiér Bojko Borisov v stredu pripustil svoju rezignáciu, ale s podmienkou pokračovania súčasnej vlády. V Bulharsku sa už niekoľko týždňov konajú protivládne protesty požadujúce demisiu vlády. Informovala o tom agentúra... Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | SITA