V Rusku budú premávať autobusy s citátmi Putina
05 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

V jednom z ruských regiónov by mali čoskoro cestujúcich voziť autobusy, z ktorých ich oslovia myšlienky ruského prezidenta. Uviedol portál Altapress.ru.


Úrad primátora ruského regiónu Ulan-Ude má v úmysle nakúpiť 42 autobusov s citáciami od ruského prezidenta Vladimíra Putina. Vyplýva to z dokumentov zverejnených na webovej stránke o vládnom obstarávaní v Rusku. Úradníci sú pripravení minúť na tento účel takmer 200 miliónov rubľov.


Mestské obstarávacie oddelenie správy Ulan-Ude vyhlásilo dve výberové konania. Jedno predpokladá dodávku 22 autobusov s maximálnou zmluvnou cenou 104,3 milióna rubľov. V druhom prípade ide o 20 vozidiel za 94,8 milióna rubľov. Zdroje majú pochádzať tak z federálneho ako aj z republikového a miestneho rozpočtu.


Zadanie pre uchádzačov na dodanie autobusov obsahuje i konkrétne požiadavky na ich vonkajší vzhľad. Medzi použitými citátmi ruského prezidenta Vladimíra Putina majú byť napríklad „Rozpočet je iniciatíva ľudí“ či „Ďaleký východ je kľúčovým smerom rozvoja“.


Rusko začína plánovať zavedenie 6G siete, aj keď ešte len rozvíja 5G
Sieť 5G ešte nie je všadeprítomná, ale Rusko už pracuje na ďalšom kroku v sieťovej technológii - 6G. Táto technológia by mohla byť dostupná už v roku 2028, s potenciálnou rýchlosťou až 100-krát väčšou ako v súčasnosti, informuje portál... Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | Marek Molnár