Turisti sa pred príchodom do Grécka musia registrovať, inak hrozí pokuta
05 | 08 | 2020 I TASR

Cestujúci prichádzajúci do Grécka musia najneskôr 24 hodín pred vstupom do krajiny vyplniť online formulár.


V ňom uvedú údaje ako odkiaľ cestujú, dĺžku predchádzajúcich pobytov v iných krajinách či adresu pobytu v Grécku. Inak hrozí pri príchode do krajiny pokuta 500 eur. Upozorňuje na to Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Po odoslaní formulára dostane každý cestujúci potvrdzujúci mail o registrácii v online systéme a v deň príchodu do Grécka osobný QR kód, ktorý musí predložiť pri príchode do Grécka v tlačenej alebo elektronickej podobe. Ak sa preprava začína skôr ako v deň príchodu do Grécka, cestujúci môžu napríklad nastúpiť na palubu lietadla po predložení potvrdzujúceho e-mailu.

Erik Tomáš vyzýva ministra Krajniaka, aby stiahol návrh zákona o trinástom dôchodku
Návrh rezortu práce a sociálnych vecí označil Erik Tomáš za nehanebný. Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | SITA


"Pri vstupe do Grécka je nutné počítať s náhodným testovaním prichádzajúcich osôb," pripomína rezort diplomacie. Testovanie na ochorenie COVID-19 sa realizuje hneď pri vstupe do krajiny a testovaní cestujúci by mali na výsledok testu čakať, väčšinou 24 hodín v individuálnej izolácii na adrese uvedenej vo vstupnom formulári.

V prípade, že je výsledok testu pozitívny, je testovaná osoba povinná zostať v 14-dňovej karanténe. Porušenie karanténneho nariadenia sa trestá pokutou vo výške 5000 eur.