Sudca rozhoduje o žiadosti o prepustenie z väzby Moniky J. a Denisy C.
05 | 08 | 2020 I TASR

O tom, či zostane bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika J., obvinená z trestných činov podplácania a prijímania úplatku v kauze Búrka, vo väzbe alebo pôjde na slobodu, rozhodne sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici v stredu popoludní.


Konštatoval to po jej hodinovom výsluchu advokát Peter Erdős.

Podľa neho jeho klientka pred sudcom zdôvodnila svoju žiadosť o prepustenie z väzby. V tomto štádiu konania ju považuje za nedôvodnú, keďže už boli vypočutí kľúčoví svedkovia. K samotným skutkom nevypovedala.

Som pripravený vypovedať v kauze Národného futbalového štadióna, svedomie mám čisté, tvrdí Pellegrini (aktualizácia)
Bývalý premiér a líder vznikajúcej strany Hlas - sociálna demokracia Peter Pellegrini deklaroval, že v súvislosti s kauzou Národného futbalového štadióna (NFŠ) je pripravený vypovedať na polícii. Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | TASR


"Máme za to, že môže byť vyšetrovaná na slobode a nie sú žiadne skutočnosti, ktoré by odôvodňovali, aby bola naďalej vo väzbe. Navrhli sme formu nahradenia väzby aj peňažnou zárukou, prípadne inými povinnosťami a obmedzeniami, konkrétne i kontrolou technickými zariadeniami, takzvaným náramkom," uviedol Erdős.

Výšku kaucie odmietol komentovať s tým, že "sme v neverejnom konaní, uvidíme, ako sa s tým súd vysporiada". K dôvodom väzby pred sudcom vypovedala už aj Denisa C., obvinená z prijímania úplatku, ktorá sa mala v kauze Búrka tiež angažovať. Jej advokátka bližšie informácie k výsluchu nechcela médiám poskytnúť. Sudca by mal svoje rozhodnutie zverejniť o 13.30 h.

Prípadom Majského sa zaoberá Mestské štátne zastupiteľstvo v Prahe
Prípadom právoplatne odsúdeného Jozefa Majského, ktorého zadržala polícia Českej republiky v utorok (4. 8.) v pražskej nemocnici, sa zaoberá Mestské štátne zastupiteľstvo v Prahe. TASR to potvrdil hovorca Mestského štátneho zastupiteľstva v českom... Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | TASR