Nadal a Federer spolu budú chýbať na grandslamovom turnaji prvýkrát od roku 1999
05 | 08 | 2020 I SITA

Takmer päť hodín bojoval Rafael Nadal proti Daniilovi Medvedevovi, kým pred rokom získal štvrtý newyorský a celkovo devätnásty grandslamový titul. Po roku sa táto situácia určite nezopakuje, lebo energický španielsky tridsiatnik sa odhlásil z US Open (31.8. - 13.9.). Stopli ho obavy z možnej nákazy koronavírusom.


"Toto rozhodnutie som nechcel prijať, ale musím. Nasledujem volanie svojho srdca, preto som sa rozhodol necestovať do New Yorku," zvestoval 34-ročný Rafael Nadal na twitteri. "Vážim si vedenie USTA aj US Open a ATP za všetko, čo robia pre hráčov aj fanúšikov v týchto ťažkých časoch. Situácia s ochorením COVID-19 je však veľmi komplikovaná, prípady celosvetovo stále pribúdajú. Vyzerá to tak, že stále to nemáme pod kontrolou," doplnila svetová dvojka na vysvetlenie.

Nadal mal šancu získať v New Yorku dvadsiaty grandslamový titul a tým sa vyrovnať najúspešnejšiemu hráčovi histórie Rogerovi Federerovi. Keďže fenomenálny Švajčiar po druhej operácii kolena predčasne ukončil sezónu a svetová jednotka Novak Djokovič stále váha nad účasťou vo Flushing Meadows, je možné, že vrcholné americké tenisové podujatie bude bez veľkej trojky svetového tenisu.

Už teraz je isté, že na grandslamovom turnaji bude chýbať dvojica Nadal - Federer vôbec prvýkrát od roku 1999. Vtedy 13-ročný Nadal ešte nemohol hrať na vrcholnej úrovni a 18-ročný Federer neprešiel sitom kvalifikácie práve na US Open. "Vyznieva to neuveriteľne, ale US Open je jediný grandslamový turnaj, kde sa Nadal a Federer dosiaľ nikdy nestretli v súťažnom zápase," napísal portál denníka New York Times.

AKTUÁLNE: Polícia začala trestné stíhanie vo veci Národného futbalového štadióna (aktualizované)
Polícia začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a zneužitia právomoci verejného činiteľa v súvislosti s Národným futbalovým štadiónom (NFŠ). Čítať ďalej
04 | 08 | 2020 | Peter Haluza, TASR, SITA


"Rafa je jeden z najväčších tenisových šampiónov histórie nášho športu. A my podporujeme jeho rozhodnutie," vyslovila sa Stacey Allasterová, riaditeľka turnaja US Open. "Uvedomujeme si, že naši fanúšikovia budú sklamaní z jeho neúčasti. Na druhej strane sa budeme tešiť, keď sa v budúcnosti rozhodne nastúpiť a podporiť naše turnaje US Open aj Western & Southern Open," dodala Allasterová.

Nadal zatiaľ nešpecifikoval, či bude hrať na Roland Garros, kde ho 12 titulov titulov jednoznačne pasuje do roly favorita. Posunutý antukový vrchol sa v Paríži začne 27. septembra a dovtedy sa ešte môže udiať veľa vecí aj v súvislosti s postupom nákazy koronavírusom naprieč európskym kontinentom. Ľavák z Malorky sa zaviazal, že minimálne jeden antukový turnaj si tento rok vyskúša.

Týždeň po skončení US Open sa mal predstaviť v Madride, kde sa päťkrát tešil z titulu. Lenže v utorok došla zo španielskej metropoly správa o zrušení Madrid Open. Organizátori sa rozhodli podriadiť odporúčaniu Úradov verejného zdravotníctva, keďže situácia so šírením koronavírusu sa vo viacerých častiach Španielska nepríjemne zhoršila.

Bývalý kapitán Mikovič po troch rokoch späť v Trnave. Bola to pre mňa najlepšia voľba, vraví
V minulosti odohral Martin Mikovič v drese Spartaka Trnava šesť a pol sezóny a ďalšie dve ho ešte len čakajú. Vedenie fortunaligistu sa dohodlo s 29-ročným ľavým obrancom či krídelníkom na ďalšom angažmáne po jeho trojročnom pôsobení v poľskom... Čítať ďalej
04 | 08 | 2020 | SITA