Koniec Pavla Nedvěda v Juventuse? Zachrániť ho môže iba výhra v Lige majstrov!
05 | 08 | 2020 I Timotej Dudka

Dni Pavla Nedvěda (47) v Juventuse sú údajne spočítané. Podľa talianskych médií chce klubový boss Andrea Agnelli (44) odvolať Nedvěda z funkcie viceprezidenta. Agnellimu údajne vadí, že Nedvěd priviedol do klubu kouča Maurizia Sarriho (61), pod ktorým Juventus predvádza nudnú hru, informuje portál Extra.


Legendárny Pavel Nedvěd mal v Juventuse dlho neotrasiteľnú pozíciu viceprezidenta. Grande Paolo strávil v talianskom klube väčšinu svojej kariéry a bol mu lojálny aj v časoch, kedy kvôli korupčnému škandálu zostúpil do druhej ligy. Za svoju nespochybniteľnú oddanosť bol dosadený do vedenia klubu, kde bývalý futbalista plnil služby viceprezidenta.

Juventus získal pod Nedvědom v talianskej serii A desať titulov v rade, dvakrát si zahral finále Ligy majstrov a štyrikrát získal taliansky pohár. Nehovoriac o tom, že sa podieľal na príchode hviezdneho Cristiana Ronalda, pravdepodobne najlepšieho futbalistu planéty. Ani to však vedeniu klubu nestačilo.

Nepríde Neymar ani Lautaro Martínez. Nemôžeme si to dovoliť, vraví prezident FC Barcelona
Napriek nevydarenému finišu v najvyššej španielskej futbalovej súťaži neuvažujú v klube FC Barcelona o žiadnej trénerskej rošáde. Čítať ďalej
02 | 08 | 2020 | SITA


Podľa talianskeho webu dagospia.com chce totiž Nedvěda odvolať predseda Juventusu Andrea Agnelli. Tomu údajne vadí, že sa Nedvěd veľkou mierou podieľal na príchode trénera Maurizia Sarriho. Agnellimu sa totiž nepáči hra, akú tím pod Sarriom predvádza.

„Hoci Sarri získal titul, jeho hra je nudná a nezáživná,“ napísal športový web o talianskom stratégovi. Napokon aj jeho údajne Agnelli plánuje vyhodiť spolu so športovým riaditeľom Fabiom Paraticim (48). Jediné, čo by spomínanú trojicu mohlo zachrániť, je výhra Juventusu v Lige majstrov.

„Nedvěd by sa mohol stať novým prezidentom futbalovej federácie Českej republiky, alebo by mohol pracovať s jeho bývalým agentom a veľkým kamarátom Mineom Raiolaom,“ ponúkol športový portál Nedvědove možnosti.

Cestný pirát strieľa góly iba v Taliansku. Útočník Lazia Immobile víťazom Zlatej kopačky
Na žiadnej legionárskej adrese sa talianskemu futbalovému útočníkovi Cirovi Immobilemu príliš nedarilo. Čítať ďalej
02 | 08 | 2020 | SITA


A kto by mal Nedvěda nahradiť na poste viceprezidenta? Podľa uvedeného portálu nikto iný ako slávny brankár a ďalšia legenda Juventusu Gianluigi Buffon (42). Ten je stále aktívnym hráčom klubu, ale zároveň je už na sklonku kariéry.

Predovšetkým je na rozdiel od Nedvěda veľkým kamarátom Agnelliho. Nech už to dopadne akokoľvek, Nedvěd sa o nedostatok práce báť nemusí. Špekuluje sa totiž o tom, že by mu na stole mohla pristáť ponuka niektorého zo slávnych anglických klubov.

Legenda FC Barcelona Xavi má koronavírus
Niekdajší skvelý španielsky futbalista Xavi Hernández mal pozitívny test na koronavírus. Súčasný tréner katarského tímu Al Sadd SC o tom informoval na svojom instagramovom profile. Čítať ďalej
25 | 07 | 2020 | SITA