Priemyselná oblasť blízko Teheránu je v plameňoch. Irán trpí množstvom záhadných požiarov a výbuchov
04 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Hasiči bojujú s plameňmi, ktoré sa nachádzajú v niekoľkých priemyselných budovách blízko Teheránu. Irán v posledných týždňoch zažil početné požiare a výbuchy, čo podnietilo špekulácie o možnej sabotáži, informuje portál RT.


Oheň vypukol v priemyselnej zóne v okrese Jajrud v okrese Pardis, uviedli štátne médiá. Neexistujú žiadne hlásené obete.

Záber publikovaný agentúrou RT Arabic ukazuje sklad sužovaný plameňmi, pričom z neho prúdia veľké oblaky dymu.



Hasiči stále pracujú na potlačení požiaru. Hovorca hasičského zboru povedal iránskej štátnej televízii, že sa stále snažia zistiť, čo spôsobilo tento požiar.

Za posledné dva mesiace bol Irán zasiahnutý niekoľkými požiarmi a výbuchmi. Minulý týždeň vybuchlo v západnej iránskej provincii Kermansha šesť palivových kamiónov. Na potlačenie požiaru bolo potrebných okolo 100 hasičov.

Výbuchy v Iráne: Začal Izrael a USA kybernetickú vojnu?
V niekoľkých iránskych továrňach, ktoré boli zapojené do výroby odstrediviek pre svoj jadrový program a vývoj pokročilých balistických rakiet, nastali deštruktívne a tragické explózie. Irán má podozrenie, že sa udial kybernetický útok od USA,... Čítať ďalej
14 | 07 | 2020 | Marek Molnár


V júni došlo pri výbuchu k poškodeniu zariadenia na uskladňovanie plynu, ktoré sa nachádza neďaleko hlavného mesta. Začiatkom toho mesiaca spôsobil veľký výbuch v jadrovej lokalite Natanz značné škody.

Incidenty, z ktorých niektoré ešte nie sú úplne vysvetlené, viedli k teóriám, že za tým stoja sabotér, pravdepodobne USA alebo Izrael. Teherán takéto špekulácie verejne nepodporil, zatiaľ čo Tel Aviv vydal starostlivo formulované vyhlásenia, ktoré ani nepotvrdzujú, ani neodmietajú účasť.

ŠOKUJÚCE: Počas prestrelky gangov neďaleko Štokholmu zomrelo 12-ročné dievča
Prestrelka pri švédskom hlavnom meste si vyžiadala život 12-ročného dievčatka, čo vyvolalo šok a pobúrenie u verejnosti, pričom vláda sa opäť zaviazala zintenzívniť policajnú kontrolu a uvaliť prísnejšie tresty, aby zastavila vlnu násilia gangov,... Čítať ďalej
04 | 08 | 2020 | Marek Molnár