Marx v protikapitalistickom rúšku
04 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič

Na jednej nálepke v Drážďanoch je zobrazený Karol Marx v rúšku a hlása, že skutočným vírusom, ktorý ničí životy ľudí, je kapitalizmus. Stále agresívnejší neomarxisti očakávajú globálny stret vírusu (kapitalizmu) a strašidiel (komunizmu), píše Ištván Léko na portáli Česká pozice



Vírus proti strašidlu

Po 172 rokoch západnou Európou opäť obchádza strašidlo komunizmu. Spoluautor Komunistického manifestu z roku 1848 Karol Marx sa opäť teší veľkej popularite medzi mladými ľuďmi predovšetkým v Nemecku. Ešte že v tých členských krajinách Európskej únie, ktoré mali to "šťastie" zažiť mimoriadne deštruktívnu silu komunistickej vlády niekoľko desaťročí, na túto ideológiu nenaskakuje toľko ľudí ako v takzvaných vyspelých demokraciách západného sveta. Na jednej nálepke v Drážďanoch je zobrazený Karol Marx v rúšku a hlása, že skutočným vírusom, ktorý ničí životy ľudí, je kapitalizmus.

Viera stále agresívnejších neomarxistov, zelených a ultraliberálov, že po skorej porážke kapitalizmu príde éra totálnej slobody a všeobecného luxusu, evidentne silnie. Podstata novej revolúcie spočíva v tom, že spomínané skupiny ľudí sú presvedčené, že sa v spoločnosti cítia zle alebo sa im nedarí len preto, že ostatní ľudia si o svete myslia niečo iné ako oni. Očakáva sa teda globálny stret vírusu (kapitalizmu) a strašidiel (komunizmu), hoci oba systémy už mnohokrát dokázali, že sú schopné zničiť prírodu či fyzické a duchovné "telo" človeka prakticky s rovnakou efektivitou.

Predpovede rozporov a chaosu pre Ameriku sa napĺňajú (Vladimír Malyšev)
Komentár Vladimíra Malyševa (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
30 | 07 | 2020 | Zuzana Perželová