Pojednávanie s Kotlebom v kauze šekov bude pokračovať v septembri
03 | 08 | 2020 I TASR

Pojednávanie s predsedom opozičnej ĽSNS Marianom Kotlebom v kauze kontroverzných šekov vystavených na 1488 eur bude pokračovať v septembri na pôde Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní na webe ministerstva spravodlivosti.


Pokračovanie hlavného pojednávania podľa webu rezortu spravodlivosti vytýčili na 8. a 21. septembra. Pojednávania v ostatných týždňoch brzdil fakt, že sa súdny spis v kauze šekov nachádzal na pôde Najvyššieho súdu (NS) SR, ktorý rozhodoval o námietke zaujatosti voči samosudkyni Ružene Sabovej. NS SR námietku zamietol a pojednávanie tak naďalej môže viesť Sabová.

Predseda ĽSNS sa mal podľa prokurátora trestného činu dopustiť, keď odovzdal v roku 2017 trom rodinám finančný dar prostredníctvom symbolických šekov vystavených na sumu 1488 eur. Tie považujú obžaloba aj viacerí znalci, ktorí na súde vypovedali, za neonacistickú šifru.

Na otvorení hlavného pojednávania samosudkyňa Sabová uviedla, že zvažuje posudzovanie Kotlebovho konania podľa prísnejšej kvalifikácie. Ak sa k nej v prípade uznania viny prikloní, hrozilo by Kotlebovi až osem rokov väzenia.

Nicholsonová prirovnala Matovičovo správanie pri diplomovke k A. Dankovi
Premiér by mal podľa europoslankyne Nicholsonovej (SaS) upustiť od „egocentrizmu a ufňukaných, emóciami nabitých statusov“. Čítať ďalej
03 | 08 | 2020 | Peter Haluza