Počet detí v hmotnej núdzi v posledných mesiacoch mierne stúpa
03 | 08 | 2020 I SITA

V hmotnej núdzi sa ku koncu júna tohto roka na Slovensku nachádzalo 58,5-tisíca detí. Od apríla tak počet detí, ktoré sú v systéme hmotnej núdze, mierne stúpol. V apríli tohto roka totiž bolo v hmotnej núdzi 56,7-tisíca detí, v máji ich počet vzrástol na 57,5-tisíca. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.


K prvému polroku tohto roka bolo pritom v hmotnej núdzi 35,5-tisíca jednotlivcov bez detí, čo je od apríla tohto roka nárast o vyše 1,6-tisíca osôb. Sociálne odkázaných jednotlivcov s jedným až štyrmi deťmi bolo v júni 8-tisíc. Za dva mesiace ich počet stúpol o 299. Jednotlivcov s viac ako štyrmi deťmi vykázali úrady práce a sociálnych vecí na konci júna tohto roka 305, čo je oproti aprílu viac o tri osoby.

V hmotnej núdzi bolo v šiestom mesiaci tohto roka aj 5,1-tisíca bezdetných dvojíc. V porovnaní s aprílom tohto roka je to nárast o 87 párov. Dvojíc s jedným až štyrmi deťmi bolo 11,7-tisíca, za dva mesiace ich počet stúpol o 378. Dvojíc s viac ako štyrmi deťmi, odkázaných na dávky v hmotnej núdzi, úrady evidovali ku koncu júna 2,9-tisíca. Od apríla tohto roka je to viac o 74 dvojíc.

Nicholsonová prirovnala Matovičovo správanie pri diplomovke k A. Dankovi
Premiér by mal podľa europoslankyne Nicholsonovej (SaS) upustiť od „egocentrizmu a ufňukaných, emóciami nabitých statusov“. Čítať ďalej
03 | 08 | 2020 | Peter Haluza