Izraelská armáda po vypálení rakety z pásma Gazy útočila na ciele Hamasu
03 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Izraelské bojové lietadlá uskutočnili v noci na pondelok útoky na ciele palestínskeho hnutia Hamas v pásme Gazy.


Útoky boli odpoveďou na predchádzajúce vypálenie rakety na židovský štát z tejto enklávy, ovládanej Hamasom, ktorú však zachytil systém Železná kupola, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie izraelskej armády (IDF).

"Naše bojové lietadlá práve zasiahli podzemné teroristické zariadenia Hamasu v pásme Gazy," oznámila armáda. Medzi zasiahnutými cieľmi bol aj závod vyrábajúci betón na stavbu tunelov.

Izraelské ozbrojené sily ďalej uviedli, že zasiahnu "proti každému pokusu ublížiť izraelskému civilnému obyvateľstvu" a varovali Hamas, že je zodpovedný "za všetky činnosti, ktoré sa dejú v pásme Gazy alebo v ňom majú svoj pôvod". Úrady na miestach, kde sa rozozvučali poplašné sirény, oznámili, že zachytená raketa nespôsobila nijaké škody ani nikoho nezranila.

K podobnému incidentu došlo naposledy 5. júla, keď raketu vypálenú z pásma Gazy takisto zachytil systém Železná kupola. Izrael takisto odpovedal náletmi na ciele Hamasu. Izraelská armáda v noci na pondelok takisto oznámila, že zabránila teroristickému útoku na Golanských výšinách v blízkosti plota na hraniciach so Sýriou. Podľa denníka Jerusalem Post si špeciálna jednotka armády všimla štyri osoby, ktoré umiestňovali k plotu nálože. "Teroristov zlikvidovalo lietadlo IDF a miestne pozemné jednotky".

Opozícia vo Venezuele chce bojkotovať decembrové parlamenté voľby
Kandidáti 27 opozičných strán vo Venezuele budú bojkotovať parlamentné voľby, ktoré sa majú konať 6. decembra. Čítať ďalej
03 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR