Úrady práce začnú od 1. augusta prijímať žiadosti o príspevky na udržanie zamestnanosti za júl
31 | 07 | 2020 I SITA

Od 1. augusta tohto roka začnú úrady práce a sociálnych vecí prijímať výrazy a žiadosti o príspevky na udržanie zamestnanosti za júl tohto roka. V tlačovej správe o tom informovalo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR.


"Samostatne zárobkovo činné osoby, ktoré žiadajú o príspevok v rámci projektu „Prvá pomoc“ cez opatrenie 2, majú čas na zaslanie júnových výkazov, resp. žiadostí s výkazmi na príslušný úrad práce už iba do piatkovej polnoci," upozornil rezort práce a sociálnych vecí. Zamestnávatelia však môžu o júnové príspevky na mzdy zamestnancov požiadať úrady práce a sociálnych vecí až do konca augusta.

SZČO zasielajú svoje výkazy, resp. žiadosti s výkazmi za júl tohto roka v rámci opatrenia 2 do konca augusta. Zamestnávatelia, ktorí využívajú opatrenia 1 a 3A alebo 3B, žiadajú o príspevky do 31. septembra tohto roka. "Pripomíname, že zamestnávatelia už môžu pri čerpaní pomoci prestupovať aj medzi opatreniami 3A (kurzarbeit) a 3B (pokles tržieb), aby si vybrali, čo je pre nich výhodnejšie," uviedlo tlačové oddelenie ministerstva práce a sociálnych vecí.

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny vyplatili doteraz zamestnávateľom a SZČO viac ako 457 miliónov eur. Použili sa na mzdy zamestnancov a podporu činnosti živnostníkov. Ďalších viac ako 8 miliónov eur poslalo ministerstvo zamestnancom, ktorí zostali bez príjmu, ako SOS dotáciu. "Mnohým sme pomohli opakovane, niekoľko mesiacov po sebe. Príspevky budeme aj napriek uvoľneniu opatrení poskytovať nielen za mesiace jún a júl, ale aj august a september," dodáva rezort práce a sociálnych vecí. Vláda totiž predĺžila poskytovanie prvej pomoci o ďalšie dva mesiace.

Vyšetrovanie kauzy Dobytkár nie je ohrozené, tvrdí Mikulec
Minister vnútra reagoval na medializovaný odchod dvoch vyšetrovateľov prípadu. Čítať ďalej
31 | 07 | 2020 | TASR