Na webe Ministerstva obrany zverejnili spis o leteckej nehode pri Hejciach
31 | 07 | 2020 I TASR

Na webovej stránke Ministerstva obrany (MO) SR je v sekcii o ministerstve sprístupnená odtajnená Správa o vyšetrení leteckej nehody vojenského lietadla An-24. Informovala o tom hovorkyňa rezortu Martina Kovaľ Kakaščíková.


Upozornila, že rozsah uverejneného materiálu o havárii vojenského špeciálu pri maďarských Hejciach je ovplyvnený vynechaním citlivých informácií v súlade s ochranou osobných údajov, ďalej fotografií obetí a lekárskych správ.

Rozhodnutie o odtajnení spisu o najväčšej leteckej tragédii v dejinách Slovenska oznámil minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) v stredu 29. júla. Po 14 rokoch tak ako prvý minister vyhovel žiadostiam občianskeho združenia a subjektov, ktoré za odtajnenie bojovali roky.

Pri lúpežnom prepadnutí vypustili dráždivú látku, zranilo sa 11 ľudí
Vo filiálke poštovej banky v budove nákupného centra Karstadt použila štvorica útočníkov veľké množstvo dráždivej chemickej látky. Čítať ďalej
31 | 07 | 2020 | TASR


Pri havárii vojenského špeciálu An-24 na vrchu Borsó pri maďarskej obci Hejce 19. januára 2006 zahynulo 42 slovenských vojačiek a vojakov. Vojenský špeciál viezol slovenských vojakov z Kosova po návrate z misie KFOR.

Rezort obrany si obete tragédie každoročne pripomína na výročie nešťastia pietnym aktom na mieste havárie, kde je umiestnených symbolických 42 dubových stĺpov ako pamiatka na zosnulých vojakov. Spomienka sa každý rok realizuje aj pri pamätníku v strede obce Hejce.