Mazurek si odmietol dať v banke „náhubok“. Pracovníčku, ktorá ho vyhodila, chcú odmeniť
31 | 07 | 2020 I Natália Sollárová

Poslanec národnej rady Milan Mazurek sa vybral do banky, ale nič nevybavil. Kvôli neochote dať si ochranné rúško ho zamestnankyňa z pobočky vypoklonkovala.


Mazurek sa so svojou skúsenosťou zdôveril na Facebooku, keď napísal, že v pondelok „bol vyhodený z VUB banky v Poprade“, lebo si „odmietol dať náhubok.“ Ako ďalej uvádza, na otázku, či aj človek s astmou by musel mať u nich rúško, vraj, dostal kladnú odpoveď.

Podľa neho komické bolo, že mu to oznámila „pani s rúškom z bežnej textílie, ktoré je proti vírusom účinné asi ako pletivo proti komárom a ďalší mali rúška pod nosom...“. V závere svojho statusu sa ešte vyjadril, že si nebude „ničiť zdravie tou hnusnou handrou a dýchať vysoké koncentrácie vlastného co2...“.

Zavádzajúci článok tvrdil, že nosenie rúška spôsobuje zdravotné problémy
Facebookom sa šíril článok, ktorý varoval zdravých ľudí pred nosením rúšok počas pandémie COVID-19 a uvádzal údajné zdravotné riziká s tým spojené. Čítať ďalej
01 | 06 | 2020 | TASR


Priaznivci mu na jeho profile vyslovili značnú podporu, príspevok získal viac ako 4-tisíc „lajkov“. Mimo svojich „vôd“ sa však stal skôr terčom posmechu. Satirická Zomri reagovala na Mazurekovo rozhorčenie po svojom. Poďakovala sa neznámej pani, ktorá mala „gule postaviť sa zoči voči vyholenému nacistickému poslancovi a povedať mu, že si má na hubu nasadiť rúško“. Neznámu dámu označili dokonca za hrdinku dňa.

VÚB banka to nenechala bez odpovede. V komentári pod príspevkom Zomri k prístupu svojej zamestnankyne napísala, že sú na ňu patrične hrdí. „Chránila nielen svoje zdravie, zdravie kolegýň a kolegov, ale tiež ostatných klientov. Určite jej pripravíme nejaké prekvapenie.“

Väčšina ľudí tento príspevok ocenila a vyjadrila súhlas s postupom bankovej úradníčky. V komentároch bola vyvrátená aj Mazurekova teória o nadýchaní sa vlastným oxidom uhličitým. Ozvali sa však kritické hlasy, ktoré upozornili, že v prípade astmatikov a ľudí s dýchacími problémami by skutočne mala platiť výnimka. Niektorí z nich, ktorí trpia takýmto ochorením ale napísali, že napriek tomu rúško bežne nosia.

Poslanec OĽaNO podal trestné oznámenie na poslanca Mazureka za podnecovanie rasovej nenávisti
„Pred pár dňami sa stal tragický incident vo Vrútkach, ktorý pobúril celé Slovensko a mal aj svoje obete. V ten deň napísal poslanec Mazurek vo svojom statuse na sociálnej sieti nepravdivo, že útočníkom bol Róm," priblížil dôvod podania trestného... Čítať ďalej
23 | 06 | 2020 | SITA


Podľa nariadenia úradu verejného zdravotníctva zo 4. júla sa bez prekrytia horných dýchacích ciest na verejnosti v priestoroch interiérov budov a verejnej dopravy môžu pohybovať napríklad deti do 3 rokov, autisti, ľudia s chronickými ochoreniami dýchacích ciest s dychovou nedostatočnosťou a osoby s kožnými ochoreniami tváre, u ktorých by nosenie rúška mohlo spôsobiť zhoršenie stavu. Výnimky okrem iného platia aj v prípade vykonávania športu, pre osoby vo wellness a umelých kúpaliskách.

Ak by mal Mazurek skutočne astmu, tak by rúško mať nemusel a z banky by bol vyhostený neprávom. Môžeme však predpokladať, že v jeho prípade išlo skôr o rečnícku otázku a na úľavu nárok nemá.

Status Milana Mazureka na Facebooku:



 

Príspevok na Zomri:



Narkoman a drogový díler. Mazurekove tvrdenia o Trubanovi boli len kampaň, tvrdí polícia
"Úžerník, zlodej, daňový podvodník, fašista, mafián, úchyl"... Takto sa častovali politickí súperi pred voľbami. Polícia v tom vidí len tvrdšiu kampaň. Čítať ďalej
04 | 06 | 2020 | Peter Haluza