Huawei je v súčasnosti najväčším výrobcom smartfónov na svete
31 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Spoločnosť Huawei v druhom štvrťroku 2020 predbehla spoločnosti Samsung a Apple a prvýkrát sa tak stala najväčším výrobcom smartfónov na svete, informuje portál RT.


Údaje pochádzajú z novej správy od analytickej spoločnosti Canalys, ktorá ukázala, že väčšina predaja pochádza z Číny, zatiaľ čo jej medzinárodné podnikanie trpí v dôsledku sankcií USA.

Čínsky predajca dodal 55,8 milióna zariadení, čo predstavuje medziročný pokles o päť percent. Medzitým juhokórejská spoločnosť Samsung (ktorá je na druhom mieste v predaji v Číne) dodala 53,7 milióna smartfónov, čo je pokles o 30 percent v rovnakom období minulého roka.



Celkovo sa dodávky smartfónov na medzinárodných trhoch v apríli až júni štvrťročne znížili o 27 percent.

Štatistiky ukázali, že spoločnosť Huawei predala v druhom štvrťroku viac ako 70 percent svojich smartfónov v Číne. V Európe (kľúčový región pre spoločnosť Huawei) podiel smartphonov na trhu spoločnosti v druhom štvrťroku prudko klesol na 16 percent oproti 22 percentám v rovnakom období v roku 2019. Podľa spoločnosti Counterpoint Research je spoločnosť Huawei tretím najväčším výrobcom smartfónov v Európe za spoločnosťami Samsung a Apple.

Analytici tvrdia, že vzhľadom na obrovskú populáciu Číny úspechy často podnecujú spoločnosti k veľkému „globálnemu“ podielu na trhu.

Ruský plynovod Nord Stream 2 výrazne zníži ceny plynu v Európe
Európski spotrebitelia budú profitovať z nižších cien plynu, ak bude dokončený podmorský plynovod Nord Stream 2, ktorý smeruje z Ruska do Nemecka, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 07 | 2020 | Marek Molnár


"Pre spoločnosť Huawei bude z dlhodobého hľadiska ťažké udržať si vedúcu pozíciu," uviedol analytik spoločnosti Canalys Mo Jia. „Jeho hlavní partneri v kľúčových regiónoch, napríklad v Európe, sú čoraz viac opatrní pri kupovaní zariadení Huawei.“

Analytik dodal, že „samotná sila v Číne nebude stačiť na to, aby udržala Huawei na vrchole, keď sa globálna ekonomika začne zotavovať.“

Rast zásielok prichádza potom, čo sa Huawei snaží obchodovať pod tlakom Spojených štátov. V roku 2019 bola čínska technologická spoločnosť zaradená do amerického zoznamu entít, ktorým bol obmedzený prístup k americkým technológiám.

Spoločnosť Huawei preto nemohla používať licencovanú verziu Google Android na svojich najnovších vlajkových zariadeniach. Spoločnosť bola minulý rok nútená uviesť na trh vlastný operačný systém HarmonyOS.

Trump tvrdí, že USA prestanú chrániť Nemecko, pretože „platí Rusku miliardy dolárov za energie“
Americký prezident Donald Trump obhajoval svoje rozhodnutie stiahnuť takmer 12 000 vojakov z Nemecka odvolaním sa na dovoz plynu z Ruska, pričom Washington nedávno zvýšil svoje úsilie na zablokovanie projektu Nord Stream 2, informuje portál... Čítať ďalej
30 | 07 | 2020 | Marek Molnár