Dve hasičské lietadlá sa zrazili vo vzduchu nad Nevadou. Obaja piloti zahynuli
31 | 07 | 2020 I Mário Martinka

Na palube havarovaných lietadiel sa mali nachádzať iba piloti.


Podľa hlásení sa vo štvrtok popoludní počas hasičských aktivít v juhovýchodnej Nevade zrazili dve lietadlá. „Úprimnú sústrasť rodinám týchto dvoch pilotov a všetkým, ktorí pracujú s okresom BLM Nevada Ely,“ uviedol štátny riaditeľ BLM Nevada, Jon Raby. „BLM“ označuje štátny úrad pre správu pôdy.

Hovorkyňa Federálneho úradu pre letectvo (FAA) informovala Fox News, že k nehode došlo, keď lietadlá bojovali s ohňom v blízkosti mesta Caliente v štáte Nevada okolo 13:00. Vyšetrovanie bude viesť FAA a Národná rada pre bezpečnosť dopravy (NTSB). NTSB aj určí pravdepodobnú príčinu nehody.

Vyšetrovatelia ešte musia overiť čísla lietadiel na mieste havárie. Na palube lietadiel sa mali nachádzať iba piloti, vyhlásili vyšetrovatelia.



Hasiace lietadlá zvládnu odniesť až 800 galónov (3000 litrov) tekutiny na utlmenie ohňa a môžu poskytovať služby v oblastiach, ktoré sú pre veľké hasiace lietadlá nedostupné, informovala agentúra FOX 5.

Požiar sa rozhorel v stredu asi 17 kilometrov juhozápadne od Caliente a 150 kilometrov severovýchodne od Las Vegas.

Ekvádor bije na poplach kvôli obrovskej čínskej rybárskej flotile pri Galapágoch
Hliadky Ekvádoru sa snažia zabezpečiť, aby flotila, ktorú tvorí okolo 260 plavidiel, nevstúpila do citlivého ekosystému chránených medzinárodných vôd. Čítať ďalej
29 | 07 | 2020 | Mário Martinka