Rodinná tragédia: Po štátnom tajomníkovi zostal adoptovaný synček a manželka v kritickom stave
30 | 07 | 2020 I Natália Sollárová

So štátnym tajomníkom ministerstva kultúry Vladimírom Dolinayom († 38), ktorý zahynul pri tragickej dopravne nehode v sobotu pri Komárne, sa v aute viezla aj manželka (34) a malý synček (2,5).


Manželku Zuzanu musel po kolízií transportovať do nemocnice vrtuľník a je vo vážnom stave, píše portál Nový Čas. „Môžeme potvrdiť, že pacientka bola leteckými záchranármi prevezená do Fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch. Pacientka je toho času v bezvedomí, v kritickom stave na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny,“ uviedol hovorca nemocnice Ján Baček pre Nový Čas.

Podľa ďalších informácií Nového Času, chlapček utrpel prasknutie dolnej časti ľavej píšťaly a pomliaždenie nohy. V stabilizovanom stave mal byť v nedeľu prevezený z nemocnice v Komárne do zariadenia v Bratislave.

MIMORIADNE SMUTNÁ SPRÁVA: Štátny tajomník rezortu kultúry zahynul pri dopravnej nehode (aktualizácia) (foto)
25 | 07 | 2020 | Aneta Leitmanová, TASR


Dolinay bol podľa svojich kolegov nesmierne láskavý a obetavý človek, dodáva Nový Čas. Aj s manželkou Zuzanou si synčeka adoptovali. Na svojom facebookovom profile sa ešte v novembri 2018 vyznal z toho, čo to pre neho znamenalo. „Dnes je to presne rok, čo nám so Zuzkou obsah telefonátu od pani z úradu zmenil život. Že u profesionálnej maminy kdesi pod kopcami Malých Karpát na nás čaká Adrian. Expresnou rýchlosťou sa dostal k nám a odvtedy má náš život nový rozmer.“

Zároveň dodal, že „ak ste rozmýšľali niekto nad adopciou a ešte váhate, či sa pustiť do procesu, tak vás so Zuzkou povzbudzujeme.“ Vo svetle nedávnych tragických udalostí prináša tento odkaz ešte viac smútku. Adrian, ako celkom maličký, našiel milujúceho otca, aby ho len o pár rokov stratil a jeho mamina je v kritickom stave.

Hasiči zasahujú pri dopravnej nehode v Komárne, pri ktorej zahynula jedna osoba (foto)
Hasiči z Komárna aktuálne zasahujú pri dopravnej nehode v katastri mesta Komárno, pri ktorej zahynula jedna osoba. Čítať ďalej
25 | 07 | 2020 | SITA