„Pri kauzách sa správame rovnako ako Fico“, hovorí poslanec Za ľudí Ján Benčík
30 | 07 | 2020 I Peter Haluza

Pod vedením Veroniky Remišovej by sa zo strany Za ľudí teoreticky mohlo stať druhé OĽaNO, hovorí poslanec Kiskovej strany.


„Najviac mi prekáža, že pred voľbami sme sľubovali, že budeme iní, a zatiaľ sa pri kauzách správame rovnako ako Fico. V mojich očiach dokonca ešte horšie, lebo od Fica nik nič dobré nečakal, kým od nás áno.“ V rozhovore pre Denník N to povedal poslanec strany Za ľudí Ján Benčík.

Poslanec je podľa svojich slov z Matovičovho vládnutia skôr sklamaný. „Nie je to dobrý premiér, hoci je určite lepší ako tí dvaja pred ním,“ povedal Benčík. Podľa neho by bol zázrak, ak by sa Matovič správal inak, než ako to kontinuálne robí dlhé roky.

Benčík si zároveň myslí, že predseda parlamentu Boris Kollár aj minister školstva Branislav Gröhling tiež mali pre kauzu svojej diplomovky odstúpiť. Poslanec sa vyjadril aj k vnútrostraníckym záležitostiam.

Podpredseda Za ľudí hovorí o možnej spolupráci s Pellegriniho stranou Hlas
Michal Luciak je prvým koaličným politikom, ktorý otvorene povedal, že by si za istých okolností dokázal predstaviť budúcu spoluprácu so vznikajúcou stranou expremiéra Petra Pellegriniho Hlas-SD. Luciak je podpredsedom strany Za ľudí, ktorú v... Čítať ďalej
30 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok


Podľa neho reakcie Veroniky Remišovej na rôzne kauzy vôbec nie sú také, ako by si predstavoval. „Poviem to takto – pod jej vedením by sa zo strany Za ľudí teoreticky mohlo stať druhé OĽaNO, akurát bez jeho percent. A toho sa obávam,“ vyhlásil v rozhovore pre Denník N Ján Benčík.

Benčík pritom tvrdí, že súčasný predseda strany Kiska urobil chybu v tom, ako dlho váhal, aj v tom, že zasiahol do volieb predsedu. Jeho podpora Veronike Remišovej podľa neho vyústi v to, že voľby o nového predsedu sú už rozhodnuté v jej prospech. Teoreticky podľa Benčíka hrozí aj rozpad strany.

Trump spochybnil termín novembrových prezidentských volieb
O tom, že by hlasovanie poštou viedlo k rozsiahlym volebným podvodom, Trump nepredložil nijaké dôkazy. Čítať ďalej
30 | 07 | 2020 | Peter Haluza, TASR