Podpredseda Za ľudí hovorí o možnej spolupráci s Pellegriniho stranou Hlas
30 | 07 | 2020 I Jaroslav Fabok

Michal Luciak je prvým koaličným politikom, ktorý otvorene povedal, že by si za istých okolností  dokázal predstaviť budúcu spoluprácu so vznikajúcou stranou expremiéra Petra Pellegriniho Hlas-SD. Luciak je podpredsedom strany Za ľudí, ktorú v najbližšom čase čaká zmena na pozícii predsedu po odchode Andreja Kisku z politiky. 


„Chcel by som najprv zdôrazniť, že to nie je odpoveď strany Za ľudí, ale v tejto chvíli moja osobná odpoveď, pretože diskusiu o tejto téme sme neviedli ani na predsedníctve, ani medzi podpredsedami, ani v členskej základni. Za seba hovorím, že za určitých okolností a za určitých podmienok si takúto politickú spoluprácu viem predstaviť,“ prízvukuje Luciak v rozhovore pre denník Pravda. 

S Pellegriniho stranou Hlas by si podľa vlastných slov vedel predstaviť spoluprácu po splnení troch základných podmienok. V prvom rade trvá na tom, aby sa strana myšlienkovo, politicky aj personálne dokázala zbaviť záťaže minulosti. Tá sa viaže na predchádzajúce pôsobenie politikov vznikajúcej strany v Smere. 

Ďalšou podmienkou je podľa Luciaka neochvejné presvedčenie reprezentantov strany Hlas o princípoch a hodnotách právneho štátu. Medzi tieto hodnoty podľa neho patrí napríklad boj proti korupcii alebo snaha o zvýšenie dôveryhodnosti justície na Slovensku.

Trnavský kraj má záujem o spoplatnenie ciest II. a III. triedy
Trnavský kraj má záujem na spoplatnení vybraných úsekov ciest druhej triedy pre nákladné vozidlá. Čítať ďalej
30 | 07 | 2020 | TASR


Koaličný politik hovorí aj o tom, že strana Hlas si potrebuje v kontexte európskej ľavice či európskej sociálnej demokracie nájsť vlastný priestor a presvedčiť ľudí o svojich hodnotách. Poslednou podmienkou teda je, aby strana dokázala svojim programovým smerovaním osloviť dostatočné množstvo voličov, píše Pravda.

Luciak sa v rozhovore pre Pravdu nevyhol ani oblasti vnútrostraníckych problémov v strane Za ľudí, ktorá by sa podľa posledných prieskumov do parlamentu nedostala. Podpora strany sa totiž podľa prieskumov aktuálne pohybuje na úrovni okolo štyroch percent. 

Tento vývoj pripisuje najmä tvrdej predvolebnej kampani počas februárových parlamentných volieb ale aj tomu, že sa doterajší šéf strany Andrej Kiska stiahol z politiky a na post predsedu už kandidovať
AKTUÁLNE: Kiska už nebude kandidovať na predsedu Za ľudí (aktualizácia)
Kiska ide v pondelok na operáciu, predsedníctvo v strane už nechce. Čítať ďalej
28 | 06 | 2020 | Peter Haluza, TASR
. Myslí si, že Kiska napriek ohlásenému odchodu z politiky, pokiaľ to bude možné, bude stranu aj naďalej sponzorovať. 

Čo sa týka koalície ako celku Luciak verí, že aj napriek viacerým kauzám, medzi ktoré patrí napríklad
Sestra Matovičovho oponenta potvrdila, že premiérovu diplomovku prepisovala
Univerzite Komenského v Bratislave sa už podarilo zistiť meno oponenta, ktorý pred 22 rokmi hodnotil diplomovú prácu Igora Matoviča (OĽaNO). Je ním Michal Tučný, v súčasnosti jeden z konateľom firmy PwC Slovensko. Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok
diplomovej práce premiéra Igora Matoviča, vláda vydrží počas celého volebného obdobia. 

Toto sme chceli? Na horách i kúpaliskách sú davy ľudí (FOTO a VIDEO)
Odborníci i známe osobnosti nabádali v súvislosti s pandémiou vyhnúť sa cestovaniu do zahraničia. Kvôli bezpečnosti a zníženiu rizika nákazy koronavírusom ľuďom odporúčali zostať doma. Hory aj aquaparky však už „praskajú vo... Čítať ďalej
30 | 07 | 2020 | Natália Sollárová