Prvá láska Ivety Bartošovej skončila tragicky: Pod kolesami vlaku nemal Sepéši šancu prežiť!
29 | 07 | 2020 I Timotej Dudka

Na českej popovej scéne žiarili Petr Sepéši (✝25) a Iveta Bartošová  (✝48) iba dva roky, napriek tomu si stihli získať obrovské množstvo priaznivcov. Mladí ich zbožňovali a nebolo snáď dievčenskej izby, v ktorej by nevisel ich plagát, píše portál Super.


Páčili sa mamičkám aj babičkám, ktoré si želali mať také deti a vnúčatá. Z ich duetov Knoflíky lásky, Červenám, Medové dny nebo Blázni tenisoví sa stali hity a z speváckeho dua megahviezdy prvej akosti.

Sepéši s Bartošovou tvorili nielen profesionálny pár, ale zaiskrilo to medzi nimi aj v súkromí. Škoda, že vtedy neexistovala bulvárna tlač, iste by bolo o čom písať. Hovorí sa, že Sepéši sa čoskoro odmiloval a užíval si priazne ďalších slečien, ale navonok nebolo nič poznať. Bartošová o ňom neskôr hovorila ako o svojej prvej veľkej láske a priznala, že s ním prišla o panenstvo.

Zničil Jan Kraus svojmu synovi kariéru? Davidove šokujúce slová!
Otec a syn Krausovci spojili sily už pred rokmi, keď Jan Kraus dostal od televízie ponuku moderovať vlastnú talk show. Syn David ho tam s kapelou od prvej chvíle sprevádza. Lenže dnes tohto kroku tak trochu ľutuje, píše portál Stars24. Čítať ďalej
29 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


Kto vie, ktorým smerom by sa Sepéšiho kariéra uberala ďalej, keby mu osud doprial dlhší život. Spevák sa narodil 23. apríla 1960 v slovenskom Brezne, ale väčšinu svojho krátkeho života prežil v západočeskom Aši.

Pamätníci spomínajú, že k muzike ho priviedol mladý učiteľ hudobnej výchovy na druhom stupni základnej školy, ktorý v ňom spozoroval talent. Sepéši sa naučil hrať na gitaru a začal písať vlastné pesničky. Na konzervatórium ho síce neprijali, ale nenechal sa tým zlomiť. Vyučil sa a pracoval ako mechanik textilných strojov vo firme Tost, išiel však ďalej za svojím hudobným snom.

V Aši založil kapelu Apendix a snažil sa preraziť v speváckych súťažiach. V roku 1983 sa na Mladej piesni Jihlava zoznámil s Ivetou Bartošovou, všimol si ich skladateľ Pavol Vaculík a ich spoločný, hoci veľmi krátky úspech bol načrtnutý celému Československu.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/07/27/dlhorocny-bubenik-gotta-%e2%80%a0-80-o-sexe-s-jeho-dcerou-dominikou-boli-sme-tak-hlucni-ze-nemohol-spat/

S Ivetou Bartošovou im to ladilo nielen spevom, ale aj výzorom. Niet divu, že sa okamžite stali miláčikmi davov. Ich pesničky boli úspešné aj preto, že ich na začiatku vzťahu spájali silné city. Zneli totiž, akoby ich spieval skutočne zamilovaný pár.

Presťahovali sa spoločne do Prahy, ale Sepéši sa od Bartošovej citovo čoskoro odpútal. Považoval ju skôr za svoju sestru, s ktorou pracuje a musí sa o ňu postarať, ale inak si veselo randil so svojimi obdivovateľkami.

V roku 1985 sa vrátili zo zahraničného turné, a pretože Bartošová ochorela, Sepéši využil neplánované voľno k výletu za rodinou. Sadol do auta, cestou obišiel najrôznejších kamarátov a navečer sa vydal z Františkových Lázní do Aše.

Rozhorčený Jiří Bartoška: Jeho sľub ho bude stáť 300 miliónov korún!
Je povestný tým, že peniaze rád investuje do nehnuteľností. Jiří Bartoška (73) minimálne v Prahe nakupuje byt za bytom. A teraz sa podľa portálu Blesk zaujíma aj o komunistický obchodný dom Prior v Jihlave. „Tak ja to kúpim a zbúram,“... Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


Osudným sa mu stalo chránené železničné priecestie na trase. Ťažko povedať, čo sa mu vtedy naozaj preháňalo hlavou, podľa všetkého sa mu zdalo, že červená svieti príliš dlho a rozhodol sa, že to riskne a prekľučkuje medzi stiahnutými závorami.

Prichádzajúci vlak, ktorý ho zachytil, ho vláčil niekoľko metrov a mladý spevák nemal šancu prežiť. Na pohrebe, ktorý nasledoval, sa v Aši zúčastnilo niekoľko tisícok ľudí. V dave sa nachádzala aj jeho ctiteľka, ktorá s ním čakala dieťa. Sepéši sa tak nikdy nedozvedel, že sa mu narodil syn. Aj spoločný album s Bartošovou Gombíky lásky vyšiel až po jeho smrti. 29. júla od neho uplynie 35 rokov.

Michal David je na svoj cirkusantský pôvod hrdý! Teraz sa objavil vzácny poklad po jeho predkoch
Hrdo sa hlási k rodine cirkusantov! Peniaze na opravu schátranej maringotky slávneho cirkusového principála Karla Kludského ml. (†76) sa teda českému mestečku Jirkov určite podarí dať dohromady. Už len preto, že tento cieľ si dal cirkusantov... Čítať ďalej
26 | 07 | 2020 | Timotej Dudka