Polícia varuje mladých pred drogami na letných hudobných podujatiach
29 | 07 | 2020 I TASR

Na letných hudobných podujatiach sa požíva relatívne veľké množstvo alkoholu, čo v kombinácii s drogami, napríklad extázou, LSD alebo marihuanou, môže byť pri vysokých teplotách veľmi nebezpečné. Hrozí napríklad dehydratácia organizmu. Na sociálnej sieti na to upozorňuje Polícia SR.


Ľudia pod vplyvom alkoholu strácajú zábrany, nepamätajú si udalosti. "Takéto konanie môže viesť až k tragickým následkom, ako napríklad smrť," uvádza polícia a dopĺňa, že sa s tým stretáva na festivaloch takmer každý rok.

Podľa polície práve na takýchto podujatiach prichádzajú mladí do kontaktu s drogou po prvý raz. Aj napriek tomu, že v dôsledku nového koronavírusu sa tento rok letné festivaly zrušili, o nebezpečenstve a prítomnosti drog na letných hudobných podujatiach či iných hromadných akciách je podľa slov polície potrebné hovoriť aj do budúcna.

Koaliční poslanci sa nezhodujú, či by mal Kyselica pôsobiť v parlamente
„Pokiaľ akceptujeme, že je v poriadku, aby sa príslušníci tajnej služby angažovali v politických stranách, tak posúvame tú čiaru tak ďaleko, že sa budeme časom pýtať, či sme ešte naďalej štandardnou demokratickou krajinou,“ myslí si Miroslav Kollár... Čítať ďalej
29 | 07 | 2020 | SITA