Instagram cenzuroval Madonnu za šírenie dezinformácií
29 | 07 | 2020 I SITA

Služba Instagram zakročila proti speváčke Madonne, ktorá na svojom účte zdieľala video o konšpiračnej teórii súvisiacej s koronavírusom.


Interpretka, ktorá má na konte zopár kontroverzných vyjadrení o víruse, vo svojom príspevku tvrdila, že vakcína na COVID-19 už existuje, ale je skrytá, aby "mohli boháči bohatnúť". Instagram video rozmazal, označil ho popiskom "falošné informácie" a zároveň presmeroval používateľov na webstránku, ktorá vyvracia tvrdenia v ňom.

Podľa Instagramu označenie jej videa skomplikovalo používateľom ho nájsť, pretože ho prefiltrovalo z navrhovaných príspevkov a znížilo jeho viditeľnosť. Video neskôr z Madonninej instagramovej stránky zmizlo, no pred jeho zmazaním sa fanúšikovia obrátili na speváčku s kritikou.

Zničil Jan Kraus svojmu synovi kariéru? Davidove šokujúce slová!
Otec a syn Krausovci spojili sily už pred rokmi, keď Jan Kraus dostal od televízie ponuku moderovať vlastnú talk show. Syn David ho tam s kapelou od prvej chvíle sprevádza. Lenže dnes tohto kroku tak trochu ľutuje, píše portál Stars24. Čítať ďalej
29 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


Okrem iných naň zareagovala aj speváčka Annie Lennox, ktorá to označila za "úplné bláznovstvo". "Nemôžem uveriť, že podporuješ toto nebezpečné šarlatánstvo. Snáď tvoju stránku hackli a ty sa to chystáš vysvetliť," uviedla interpretka.

Video ukazovalo skupinu America's Frontline Doctors, ktorá reční pred americkým najvyšším súdom počas podujatia organizovaného iniciatívou Tea Party Patriots Action. V klipe hovorí lekárka Stella Immanuel z Houstonu, ktorá tvrdí, že úspešne vyliečila 350 pacientov s koronavírusom hydroxychlorochínom a lieči aj ďalších.

Sociálne siete Facebook a Twitter už video odstránili a označili ho za dezinformáciu, syn amerického prezidenta Donald Trump Jr. dostal za jeho zdieľanie od druhej menovanej zákaz tweetovať na 12 hodín.

Rusko plánuje masové očkovanie proti Covid-19 začiatkom roku 2021
Špičkový ruský vedec tvrdí, že krajina bude schopná vyrobiť dostatok vakcíny proti Covid-19 na celoštátnu imunizáciu už začiatkom roku 2021. Varuje však, že to bude nejaký čas trvať, kým bude možné správne zmerať jej účinnosť, informuje portál... Čítať ďalej
29 | 07 | 2020 | Marek Molnár