Al Capone by bol hrdý - Chicago je skorumpované a zločinom nasiaknuté hlavné mesto USA
29 | 07 | 2020 I Preklad: Marek Molnár

Americké mesto trpí rekordnou úrovňou prestreliek a vrážd, napriek tomu sa jeho vodcovia, rovnako ako všetci demokrati, klaňajú davu a snažia sa obetovať políciu. Je to šialenstvo, ale všetko je zamerané na zvrhnutie Trumpa, píše vo svojom komentári Mitchell Feierstein.


Môže sa stať čokoľvek, najmä v roku amerických prezidentských volieb. Vedenie Demokratickej strany koordinovalo dobre zorganizovaný a financovaný spolok, ktorého cieľom je terorizovať Američanov a ovplyvniť výsledok novembrových volieb. Ich cieľom je vštiepiť strach z vášho suseda po celej krajine a zároveň destabilizovať a zmenšiť dôveru voči vládnym inštitúciám a orgánom činných v trestnom konaní, pričom to všetko je súčasťou snahy zvrhnúť federálnu vládu.

Medzi piliere tohto sprisahania patria aktivisti Demokratickej strany v súdnictve, americké spravodajské služby a FBI, ako aj politici, okresní prokurátori, odbory učiteľov a profesori. Títo aktivisti radšej dodržiavajú svoje zákony, než aby rešpektovali právny štát.

Dav vyžaduje, aby bola polícia rozpustená počas najvýznamnejšej vlny národnej kriminality v nedávnej histórii. Avšak tá šialená časť je, že aktivisti Demokratickej strany v Illinoise, New Yorku, Seattlu, Oregone, Missouri a inde majú v pláne kapitulovať davu tým, že sa poklonia a nebudú stíhať zločincov. Je to šialenstvo, ale šialenstvo s účelom. Štáty bez polície vstupujú do chaosu, chaos vytvára strach, strach sa rovná hlasovaniu za zmenu, hlas za zmenu je hlas pre kohokoľvek okrem Trumpa.

Americký generálny prokurátor tvrdí, že anarchisti transformovali „legitímne protesty“ na chaos a deštrukciu
Americký generálny prokurátor Bill Barr vyhlásil, že „násilní anarchisti“ transformovali pokojné protesty proti polícii na brutálne nepokoje a označil prebiehajúce demonštrácie v Portlande ako priamy „útok“ na samotnú vládu, informuje portál... Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Marek Molnár


Kto je ten dav? Ich členovia patria medzi násilné anarchistické skupiny ako Antifa a radikálnych členov hnutia BLM, ktorí majú silné ideologické pozadie založené na marxistických doktrínach. Títo radikálni demonštranti uviedli, že „násilie je nevyhnutnou metódou na zmenu Ameriky.“ Tieto skupiny ničili majetok, rabovali podniky, historické symboly a federálne budovy. Žiadny z členov Demokratickej strany dav neodsúdil a nechal im voľnú cestu.

V nedávnom rozhovore bol vodca spoločnosti Black Lives Matter Hawk Newsome požiadaný o odpoveď na otázku: „V čo konkrétne dúfate, že dosiahnete násilím?“ Newsome odpovedal: „Páni. Je zaujímavé, že ste položili túto otázku takto, pretože táto krajina bola postavená na násilí. Ak nám táto krajina nedá to, čo chceme, vypálime tento systém a nahradíme ho. A mohol by som hovoriť obrazne, alebo by som mohol hovoriť veľmi doslovne.“ V samostatnom rozhovore aj spoluzakladateľka BLM Patrisse Cullorsová vyjadrila svoj postoj: „Sme trénovaní marxisti a sme nadšení v ideologických teóriách, pričom sa snažíme vybudovať hnutie.“

Čo má spoločné väčšina štátov, ktoré povolili vládnuť davom? Všetci sú už roky vedení Demokratickou stranou a sú ekonomicky zaostalí.

O parazitujúcej Amerike (Valentin Katasonov)
Komentár Valentin Katasonova (Fond strategickej kultury) Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Iveta Machová


Ako príklad sa pozrite na Illinois. Illinois je bankrotujúcim štátom uprostred násilnej krízy. Chicago, mesto v Illinois, je tretie najväčšie mesto v Amerike a stalo sa známe ako Chi-raq kvôli svojej vysokej úrovne vrážd. Chicago zostáva jedným z najznámejších miest pre svoju zločinnosť a korupciu.

V roku 1920 bolo Chicago základňou operácií pre zločincov „Chicago Outfit“. Túto operáciu spustil najslávnejší gangster v americkej histórii: Veľký Al „Scarface“ Capone. Počas tzv. Valentínskeho masakru, zavraždil Capone sedem nepriateľov za denného svetla v uliciach Chicaga samopalom Thompson. Médiá nazvali Caponeho „Public Enemy Number 1“ (verejný nepriateľ číslo 1).

Dnes je starostkou Demokratickej strany Chicaga Lori Lightfootová, prvá ženská predstaviteľka mesta. Do úradu nastúpila v máji 2019 a od januára tohto roku bolo v uliciach mesta zastrelených viac ako 2170 ľudí, hoci tvrdí, že má všetko pod kontrolou. Prestrelky a vraždy vyskočili v júni o 75 percent v porovnaní s rovnakým mesiacom v roku 2019.

Lightfootová tiež predsedala mestu počas najkrvavejšieho štvrtého júla v histórii, keď bolo zavraždených 17 ľudí. K 17 vraždám patrila aj prestrelka gangov, pri ktorej zomrela sedemročná Natália Wallaceová. Toto krásne dievčatko bolo strelené do hlavy pri hraní sa na dvore svojej starej mamy. Desiatky afroamerických životov sa každý víkend strácajú v mestách, ako je Chicago. Kde je pobúrenie? Kde sú plány na ukončenie týchto nezmyselných vrážd a ochranu detí, alebo to nie je politicky výhodné?

Ako chcú USA pomocou Grónska a tunela pod Beringovým prielivom odtrhnúť Čukotku od Ruska (Dmitrij Minin)
Komentár Dmitrija Minina (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
24 | 07 | 2020 | Iveta Machová


V piatok Lightfootová, ktorá predtým prisľúbila obyvateľom Chicaga, že sa nezbaví sochy Krištofa Kolombusa v Grant Parku, kapitulovala násilnému davu, ktorý žiadal "odstránenie ikony a rozpustenie polície". V 03:00 mala Lightfootová posádku na odstránenie sochy a keď opustila svoj dom, dav sa zhromaždil pred jej bydliskom, skandujúc pre „jej rezignáciu“.

Pomáhajú politiky hlavného prokurátora v Chicagu okresná prokurátorka Kim Foxxová v boji proti zločinu? Nie, je to práve naopak. Foxxová je v súčasnosti predmetom vyšetrovania kvôli jej úlohe pri zamietnutí obvinení herca Jussieho Smolletta za zločin z nenávisti, ktorého sa dopustil.

Má Illinois vyššie postavené vedenie? Vôbec nie. Títo vodcovia sú súčasťou politického aparátu Demokratickej strany. Títo „vodcovia“ chcú za každú cenu udržať svoje postavenie plné moci a vplyvu. Guvernérom je oligarchista Demokratickej strany JB Pritzker, ktorého majetok sa pohybuje okolo 4 miliárd dolárov. Jeho sestra je samozrejme v Demokratickej strany, pričom jej majetok sa pohybuje okolo 2,5 miliardy dolárov.

Al Capone by bol na Chicago hrdý - koniec koncov, dnešný Chi-raq nasleduje jeho model. Čím viac vecí sa zmení, tým viac vecí zostane rovnakých. Sto rokov po Caponem je Chicago stále skorumpované a zločinom nasiaknuté hlavné mesto Ameriky. Dúfame, že sa nestane spoločenským modelom tribalistickej povolebnej Ameriky.

Kto zasahuje do OSN? (Elena Pustovojtová)
Biely dom chce, aby svetová organizácia na udržanie mieru pracovala na princípe America first Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | Zuzana Perželová