Trumpov protimigračný múr zvalil hurikán Hanna (VIDEO)
28 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Trumpova stena na videu medzi hranicou Mexika a USA v Texase nedokázala vydržať silu prírody. Aj keď bola spochybnená jeho autentickosť, video upútalo veľkú pozornosť u Trumpových kritikov, informuje portál RT. 


Video, ktoré údajne ukazuje čiastočný kolaps hraničnej steny medzi Spojenými štátmi a Mexikom, bolo v nedeľu široko zdieľané na internete.

Aj keď nebolo okamžite jasné, kde bolo video zaznamenané a ktorý segment plotu bol zasiahnutý, niekoľko miestnych novinárov a správy z médií naznačili, že k incidentu došlo niekde medzi Texasom a severozápadným mexickým štátom Tamaulipas, keď búrka zasiahla tento región.



Pôvodný zdroj videa nie je tak úplne jasný. Jeden z prvých príspevkov Yaditha Valdeza s klipom 39 sekúnd, ktorý si získal tisíce reakcií, bol však bez vysvetlenia odstránený. Mnoho ďalších používateľov, vrátane overených novinárov, však zdieľalo dlhšie 44 až 59 sekundové verzie.



Bolo položených veľa otázok týkajúcich sa pravosti videa, pričom v niektorých sa uvádzalo, že terén nevyzeral ako dolné údolie Rio Grande, a špekuluje sa, že k incidentu mohlo dôjsť niekde inde alebo v iný dátum.

Hovorca pre colnú a hraničnú ochranu, Roderick Kise, uviedol pre portál Caller Times, že má pochybnosti, že zábery boli z južného Texasu.



Napriek tomu všetkému sa mnohí kritici amerického prezidenta radovali, zdieľali klip a zosmiešňovali údajný incident ako božský zásah a znamenie hroziaceho kolapsu Trumpovej administratívy.



Ruská nadzvuková raketa Zircon „dokazuje svoje jedinečné vlastnosti“
Testy rakety Zircon, jednej z niekoľkých nadzvukových zbraní ruskej armády, sa úspešne blížia ku koncu, uviedlo ministerstvo obrany, informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Marek Molnár