Poštová banka sa tiež zapojila do garančnej schémy antikorona záruka 2
28 | 07 | 2020 I SITA

Poštová banka podpísala so spoločnosťou Slovak Investment Holding (SIH) a s Eximbankou dohody pre nový program finančnej pomoci pre slovenské podniky na zmiernenie dopadov pandémie COVID-19.


Ide o garančnú schému antikorona záruka 2. "Firmy a podnikatelia pocítili vplyvy koronakrízy a jej následky ich, žiaľ, ešte len čakajú. COVID-19 mnohým zo dňa na deň obmedzil ich činnosť, či dokonca úplne vypol prevádzku," povedal generálny riaditeľ Poštovej banky Andrej Zaťko.

Úver s možnosťou odkladu splátok istiny a úrokov na dvanásť mesiacov budú môcť podniky získať do výšky 2 mil. eur cez program SIH a až 20 mil. eur cez program Eximbanka SR s maximálnou úrokovou sadzbou 3,9 % p.a. pre mikropodniky a pre ostatné podniky 1,9 % p.a..

Financie budú môcť podniky použiť na svoje prevádzkové výdavky alebo obnovovacie investície. Splatnosť úveru je dva až šesť rokov. Na úver sa vzťahuje poplatok za záruku vo výške závislej od splatnosti a výšky úveru, ktorý môže byť podniku odpustený, ak udrží priemernú úroveň zamestnanosti a ostatné podmienky.

Polícia už obvinila mladíka za krvavý útok na členov rodiny
Vyšetrovateľ obvinil 16-ročnú mladistvú osobu z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Peter Haluza