Polícia stále vyšetruje zneužitie právomoci pri Mečiarových amnestiách
28 | 07 | 2020 I TASR

Polícia stále vyšetruje prípad zneužitia právomoci verejného činiteľa v súvislosti s amnestiami expremiéra Vladimíra Mečiara, ktoré udelil po únose Michala Kováča mladšieho. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.


„Vyšetrovateľ naďalej vykonáva potrebné úkony, ktoré v súčasnosti nie je možné konkretizovať s prihliadnutím na štádium trestného konania, ako aj z dôvodu, aby nedošlo k ich zmareniu. Hneď ako to procesná situácia vo vyšetrovaní umožní, budeme verejnosť o prípade informovať,“ uviedla hovorkyňa.

Vyšetrovateľ obnovil trestné stíhanie pre zneužitie právomoci v kauze amnestií ešte v januári. Tak ako vtedy, ani v utorok polícia neodpovedala, či bol vo veci vypovedať aj samotný expremiér Mečiar. Vyšetrovanie zneužitia právomoci verejného činiteľa pri amnestiách bolo obnovené po tom, ako sa generálna prokuratúra nestotožnila s uznesením vyšetrovateľa, ktorý v lete minulého roku trestné stíhanie zastavil.

Podozrenie pre zneužitie právomoci verejného činiteľa pramenilo z udelenia amnestií v kauze únosu prezidentovho syna Michala Kováča ml. v roku 1995. Na tento skutok udelil Mečiar svojho času amnestie, ktoré boli v roku 2017 zrušené.

AKTUÁLNE: Lukáš Kyselica sa rozhodol odísť z postu štátneho tajomníka (aktualizácia)
Matovič tvrdí, že podľa jeho informácií ho ľudia blízki Petrovi Pellegrinimu vo vedení Vojenského spravodajstva chceli zneužiť pred voľbami na rozvrat hnutia OĽANO zvnútra. Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Peter Haluza