Američanov zaujíma Čierne more! Rusi už tretí krát za menej ako týždeň odprevadili americké špionážne lietadlo (VIDEO)
28 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Každý vie, že Čierne more je v lete atraktívnym miestom, ale tento rok sa zdá, že americkí piloti sú k nemu obzvlášť priťahovaní. Od štvrtka ruské letectvo už po tretíkrát zachytilo v tejto oblasti americké špionážne lietadlo, informuje portál RT.


Ruské stíhacie lietadlo Su-27 odprevadilo amerického špionážne lietadlo Р-8А Poseidon nad Čiernym morom, keď ho spozorovalo pri južnej hranici Ruska, asi 8 000 kilometrov od domova.

Radar v pondelok zachytil „letecký objekt“, ktorý sa priblížil k hranici nad neutrálnymi vodami. Bojové lietadlo Su-27, ktoré vzlietlo z pobrežného letiska, sa priblížilo k objektu z bezpečnej vzdialenosti a identifikovalo ho ako Р-8А Poseidon.



Stretnutie prinútilo americké špionážne lietadlo zmeniť kurz a začalo odlietať od vzdušného priestoru krajiny, zatiaľ čo Su-27 sa bezpečne vrátil na základňu.

"Narušenie ruských hraníc nebolo povolené," uviedlo ministerstvo.

Tento posledný incident nasledoval po ďalších nedávnych preletov, ktoré sa konali minulý štvrtok a piatok nad Čiernym morom. Pri oboch príležitostiach bol z ruského vzdušného priestoru eskortovaný Р-8А Poseidon.

Tieto prelety, ktoré Moskva považuje za provokatívne, sa zintenzívnili od roku 2014, keď Rusko znovu zajalo Krym a na východnej Ukrajine vypukol vojenský konflikt.

Egyptská armáda použila falošnú fotografiu na oznámenie spoločných námorných cvičení s Francúzskom
Egyptské ministerstvo obrany použilo starú fotografiu francúzskej vojnovej lode na oznámenie správ o spoločných cvičeniach s Francúzskom, zatiaľ čo egyptská loď bola do fotky pridaná v programe na úpravu fotografií, zistila turecká agentúra... Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Marek Molnár