AKTUÁLNE: Lukáš Kyselica sa rozhodol odísť z postu štátneho tajomníka (aktualizácia)
28 | 07 | 2020 I Peter Haluza

Matovič tvrdí, že podľa jeho informácií ho ľudia blízki Petrovi Pellegrinimu vo vedení Vojenského spravodajstva chceli zneužiť pred voľbami na rozvrat hnutia OĽANO zvnútra.


"Lukáš Kyselica nám včera oznámil, že sa rozhodol odísť z postu štátneho tajomníka na Ministerstve vnútra. Dohodli sme sa, že si to môže ešte dodnes prípadne rozmyslieť. Nerozmyslel," napísal premiér Igor Matovič na sociálnej sieti.

Matovič tvrdí, že podľa jeho informácií ho ľudia blízki Petrovi Pellegrinimu vo vedení Vojenského spravodajstva chceli zneužiť pred voľbami na rozvrat hnutia OĽANO zvnútra.

"Chceli dosiahnuť rozpad hnutia a za akúkoľvek cenu zabrániť, aby sme mohli zostaviť vládu ... nepodarilo sa. Tajné služby štátu zneužívajú voči svojim politickým oponentom len tí najperverznejší diktátori," napísal Matovič.



Aktualizované 28.7. o 15.25. hod.:

Štátny tajomník MV SR a bývalý šéf tímu Gorila Kyselica podľa informácií Denníka N kandidoval do parlamentu ako tajný príslušník Vojenského spravodajstva. Nemali o tom vedieť ani členovia hnutia OĽaNO, za ktoré sa uchádzal o mandát.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) v pondelok (27. 7.) uviedol, že na základe informácií, ktorými disponuje, nemá dôvod nedôverovať Kyselicovi. Štátnemu tajomníkovi vyjadril dôveru aj minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

Na vzdanie sa mandátu v utorok
Smer-SD vyzýva Kyselicu, aby sa vzdal funkcie, hovorí o nebezpečnom precedense
Opozičný Smer-SD vyzýva štátneho tajomníka Ministerstva vnútra (MV) SR Lukáša Kyselicu (OĽaNO), aby sa vzdal funkcie i poslaneckého mandátu v Národnej rade (NR) SR. Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | SITA
Kyselicu opozičný Smer-SD. Tvrdí, že porušil zákon, keď sa ako príslušník Vojenského spravodajstva (VS) zúčastnil politického súboja za hnutie OĽaNO.

„Zákon o štátnej službe profesionálnych vojakov jasne hovorí: Profesionálny vojak sa nesmie aktívne zúčastňovať na zhromaždeniach organizovaných politickými stranami alebo politickými hnutiami. Pán Kyselica slúžil v tajnej službe Ministerstva obrany (MO) SR od októbra 2019 do 19. marca 2020. Teda počas celej volebnej kampane bol členom tajnej služby MO,“ napísal Smer v stanovisku.

Vládnu nám tajní agenti. Z OĽaNO
Ak ste si mysleli, že hnutie OĽaNO po všetkých tých Matovičových excesoch, cez koronakrízu až po kauzu diplomovka dosiahlo svoje dno, mýlili ste sa. Oni ho dokážu stále ešte prehĺbiť. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Arpád Németh