Kyselica kandidoval za OĽaNO ako tajný príslušník Vojenského spravodajstva, hnutie o tom netušilo
27 | 07 | 2020 I Jaroslav Fabok

Po tom, ako bývalý šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Lukáš Kyselica odišiel z polície, vstúpil do vojenskej tajnej služby. Pred parlamentnými voľbami sa počas svojho pôsobenia u vojenských tajných dostal na kandidátku OĽaNO. 


Podľa Denníka N mal Kyselica vo vojenskej tajnej službe pôsobiť od 1. októbra 2019 až do 19. marca 2020, kedy si prevzal dekrét poslanca NR SR. Znamená to, že medzi tajných patril počas celej predvolebnej kampane pričom o tom hnutie OĽaNO, za ktoré kandidoval, nevedelo. 

Viacerí predstavitelia OĽaNO pre Denník N povedali, že zo zistenia o dvojakom pôsobení Kyselicu boli nepríjemne prekvapení. Expolicajt a súčasný štátny tajomník na ministerstve vnútra ich mal presviedčať, že sa pokúšal zmeniť systém zvnútra. 

Minister Krajčí chce sťažiť prístup k potratom ženám po štyridsiatke
Interrupciu po štyridsiatke ročne absolvujú stovky žien. Kým doteraz to bolo bezplatne, minister zdravotníctva Marek Krajčí to chce zmeniť. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Peter Haluza


Kyselica tak u tajných pôsobil aj v čase, kedy Vojenskému spravodajstvu šéfoval Ján Balciar s podozrivými majetkovými pomermi. Balciar mal od neho požadovať informácie na straníckych kolegov - súčasného ministra obrany Jaroslava Naďa a ministra vnútra Romana Mikulca. 

Práve Naďa v období, keď Kyselica pôsobil vo vojenskej tajnej službe, polícia obvinila na základe vymyslených informácií, ktoré sprostredkovali ľudia okolo Balciara. Naď bol v novembri minulého roka ešte ako opozičný poslanec za OĽaNO obvinený z ohrozenia utajovaných skutočností. 

Kyselica svoje dvojité pôsobenie vysvetľoval tým, že ak by svoj post u tajných potvrdil, dopustil by sa porušenia zákona o utajovaných skutočnostiach. „V prípade, ak by som vám povedal nie, tak mi zrejme zase nebudete veriť vy,“ povedal štátny tajomník ministerstva obrany Denníku N. 

Vedci z vírusového laboratória vo Wu-chane „prebehli“ na Západ
Dailymail.co.uk piše o tom, že experti z čínskeho laboratória, ktoré je podozrivé z koronavírusovej pandémie „dezertovali“ a sú teraz v rukách západnej spravodajskej služby. Tvrdil to včera večer Steve Bannon, architekt Trumpovho víťazstva v... Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Mário Martinka


V hnutí OĽaNO mu po týchto zisteniach prestali veriť a posúdiť to, ako sa Kyselica skutočne správal, je náročné. To, či niekto patrí k príslušníkom tajnej služby je totiž utajovanou skutočnosťou a politici o tom nemôžu verejne hovoriť. 

„Z titulu mojej funkcie nemám oprávnenie vedieť, kto bol či je príslušníkom Vojenského spravodajstva,“ prízvukuje v tejto súvislosti Mikulec. Napriek tomu, že viacerí členovia hnutia OĽaNO majú ohľadne Kyselicu pochybnosti, šéf rezortu obrany Naď tvrdí, že mu verí. 

Premiér Igor Matovič svojho času dokonca uvažoval o tom, že práve Kyselica by sa mohol stať šéfom rezortu vnútra. Stalo sa tak po tom, ako túto funkciu odmietol Gábor Grendel. V hre bol aj Mikulec, ktorý sa napokon skutočne ministrom vnútra stal. 

Matovičova vláda fatálne zlyhala, je plná amaterizmu a nekompetentnosti, myslí si analytik Ján Baránek
Analytik Ján Baránek vláde vyčíta, že hoci v boji s koronavírusom prijala najtvrdšie opatrenia, v ekonomickej oblasti má Slovensko jednu z najslabších pomocí. Hovorí aj o nekompetentnosti, amaterizme, ale oj tom, že premiéra Igora Matoviča (OĽaNO)... Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok