Indonézska polícia obvinila páchateľov umučeného námorníka v mraziarenskom boxe
27 | 07 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Indonézska polícia obvinila ďalších štyroch ľudí v súvislosti s údajným umučením indonézskeho námorníka, ktorého našli v mraziarenskom boxe na čínskej rybárskej lodi, uviedli v pondelok tamojšie úrady, ktoré citovala agentúra AFP.


Obvinení pôsobili ako riadiaci pracovníci v indonézskych personálnych agentúrach, ktoré majú okrem iného na starosti nábor námorníkov. Jedným z nich bol 20-ročný Hasan Apriádí, ktorého našli v júni mŕtveho na čínskej lodi v Melackom prielive. Polícia už v súvislosti s Apriádího smrťou obvinila jeho čínskeho nadriadeného, ktorý je zároveň obvinený z napadnutia iného indonézskeho námorníka.

Obvinený Sung Čchuan-jün údajne nútil Apriádího pracovať napriek tomu, že bol chorý. Následne ho niekoľko dní mučil, pričom mu nedal jedlo ani vodu. Ďalších celkovo šesť vedúcich pracovníkov viacerých personálnych agentúr čelí obvineniam z pašovania ľudí.

"Obvinení sa previnili nelegálnym náborom pracovníkov, ktorých podviedli falošnými sľubmi," uviedol jeden z príslušníkov policajného oddelenia v indonézskej provincii Riau.

Experti uvádzajú, že miestny rybársky sektor je charakteristický nezákonnými praktikami, akými sú nútená práca, nevyplácanie mzdy, násilie či dokonca usmrtenie.

Francúzske katedrály v plameňoch: „Záverečná etapa de-kresťanizácie“?
„Musíme skúsiť všetko, kým je stále možné, zachrániť našu civilizáciu. Naša civilizácia je postavená na gréckom, rímskom, židovsko-kresťanskom dedičstve.“ - Alain Finkielkraut, autor, L'Opinon, 17. decembra 2013. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Mário Martinka