Policajti stíhajú 22-ročného vodiča,ktorý sa mal priznať k užívaniu drog
26 | 07 | 2020 I TASR

Púchovskí policajti zadržali na ceste I/61 v smere z Považskej Bystrice do Beluše 22-ročného vodiča, ktorý nedokázal ísť vo svojom jazdnom pruhu a jazdil zo strany na stranu. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.


Vodič pôsobil podľa polície utlmene, bol dezorientovaný a nereagoval na otázky. "Dychová skúška u neho bola negatívna. Mladý vodič súhlasil s lekárskym vyšetrením a odberom biologického materiálu na zistenie prítomnosti omamných látok. Zároveň policajtom uviedol, že si dal na obed tabletku extázy a deň predtým pervitín. Taktiež mal uviesť, že je užívateľom drog. Po zákonnom poučení im vydal vrecúško s tabletkami oranžovej farby. Policajti materiál zaistili a zaslali na expertízne skúmanie do kriminalisticko-expertízneho ústavu," uviedla polícia.

Púchovskí policajti vedú trestné stíhanie vo veci prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. "V prípade vznesenia obvinenia a preukázania viny hrozí mladíkovi trojročné väzenie," dodala polícia.

Ceny pohonných látok sa nebudú výrazne meniť, predpokladá analytička
Na slovenských čerpacích staniciach by mala pokračovať pokojná atmosféra. Analytička ani v nasledujúcom týždni nepredpokladá výraznejšie zmeny v cenách benzínov či motorovej nafty. Čítať ďalej
26 | 07 | 2020 | SITA