Počet poberateľov sociálnych dávok na Slovensku v júni vzrástol
26 | 07 | 2020 I SITA

Koronakríza zvyšuje počet poberateľov dávok v hmotnej núdzi na Slovensku. Sociálne dávky dostalo v minulom mesiaci 63,4-tisíca osôb. Oproti máju ide o nárast o 1,5-tisíca ľudí. Medziročne sa počet poberateľov týchto dávok v júni znížil o 509.


Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny v júni celkovo odkázaných 141,5-tisíca osôb, čo je 2,59 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. Podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov tak oproti máju stúpol o 0,05 percentuálneho bodu, medziročne išlo o pokles o 0,07 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci minulého mesiaca v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Gelnica. Okres Revúca vykázal takmer 5,2-tisíca ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 13,13 % z celkového počtu obyvateľov tohto okresu.

Podvodníci sa na sociálnych sieťach pokúšajú získať čísla kreditných kariet
Podvodníci na sociálnych sieťach znova úradujú. Tentoraz sa od ľudí pokúšajú získať čísla kreditných kariet vydávajúc sa za administrátorov stránky Som idealista na Facebooku a Instagrame. Čítať ďalej
26 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok


V okrese Rimavská Sobota bolo 9,7-tisíca poberateľov sociálnych dávok, čo tvorí 11,58 % z počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Gelnica bolo v júni 9,94 % ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 3,2-tisíca sociálne odkázaným osobám.

Najmenej sociálne odkázaných ľudí je už dlhodobo v bratislavských okresoch. Minulý mesiac bolo v piatich bratislavských okresoch na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,15 % po 0,23 % ich obyvateľov, čo predstavovalo od 93 osôb v okrese Bratislava I po 271 ľudí v okrese Bratislava II. Medzi tieto okresy sa včlenil len okres Senec, kde bolo v hmotnej núdzi 0,16 % obyvateľov, teda 151 osôb.