Osem mŕtvych a dve desiatky zranených pri výbuchu na zeleninovom trhu v Sýrii
26 | 07 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Najmenej osem ľudí v nedeľu zahynulo a 19 ďalších utrpelo zranenia pri výbuchu v provincii Hasaka na severovýchode Sýrie. Podľa agentúry DPA o tom informovala monitorovacia skupina Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR). 


Podľa tohto zdroja vybuchla v meste Ras al-Ajn, ovládanom tureckými silami a s nimi spriaznenými frakciami, nálož pripevnená na motocykli. Medzi zabitými bolo aj jedno dieťa, spresnilo SOHR, ktoré má svoju monitorovaciu základňu v Británii. Počet mŕtvych môže byť časom aj vyšší, pretože mnohí zo zranených sú vo vážnom stave.

Zdravotníci z Ras al-Ajnu pre DPA uviedli, že výbušnina explodovala na mestskom trhovisku so zeleninou. Podľa nich zomrelo osem ľudí a zranení boli ďalší dvadsiati.

Pred týždňom sa v Sýrii konali parlamentné voľby, v ktorých získala väčšinu hlasov Sýrska vládnuca Arabská socialistická strana obrody (Baas) prezidenta Bašára Asada so svojimi spojencami. Išlo o tretie voľby tohto typu od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii spred deviatich rokov.

Sedem zranených po náraze auta do chodcov v Berlíne
Sedem ľudí utrpelo zranenia, keď v nedeľu ráno v západoberlínskej štvrti Charlottenburg vrazilo do davu ľudí auto. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie berlínskych hasičov. Čítať ďalej
26 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR