Michal David je na svoj cirkusantský pôvod hrdý! Teraz sa objavil vzácny poklad po jeho predkoch
26 | 07 | 2020 I Timotej Dudka

Hrdo sa hlási k rodine cirkusantov! Peniaze na opravu schátranej maringotky slávneho cirkusového principála Karla Kludského ml. (†76) sa teda českému mestečku Jirkov určite podarí dať dohromady. Už len preto, že tento cieľ si dal cirkusantov prasynovec Michal David (60) za svoj, informuje portál Aha!


„Maringotka je kusom histórie cirkusu Kludský, ktorý, ako som sa osobne presvedčil, poznajú až v Amerike,“ vyhlásil hrdo Michal a zložil mestu Jirkov poklonu, že túto pamätnú maringotku odkúpilo od súkromného vlastníka z Prahy a tým ju vlastne zachránilo. Aj preto Michal starostke Darine Kováčovej prisľúbil pomôcť zafinancovať rekonštrukciu unikátu, na ktorý Jirkov už vyčlenil jeden a pol milióna českých korún.

„To je pre mňa dodatočne krásny darček k šesťdesiatke, veď to sú moje korene. Jirkovu moc ďakujem. Som dojatý,“ netají Michal, ktorý je na svoju cirkusovú rodinu nesmierne pyšný.

Michal David oslavuje 60. narodeniny: Prišiel o peniaze i kamarátov! Prečo?
Za pár dní oslávi okrúhlu šesťdesiatku, kráľovi diskoték Michalovi Davidovi preto venoval pozornosť portál Blesk, aby sme si spolu s ním pripomenuli Davidove svetlé chvíle, ale aj tie temnejšie.. Čítať ďalej
12 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


„Som hrdý, že som z rodiny komediantov a umelcov. Cirkusové umenie je všade vo svete považované za kumšt, a čo sa dokážu artisti od svojich detských rokov naučiť, je neuveriteľné. Len u nás je to brané za nejaký povlak. Cirkusanti sú umelci. Nie kolotočiari,“ rozvášnil sa hitmaker.

„Môj pradedko z maminej strany Karel Kludský viedol medzi vojnami najväčší cirkus na svete, mal tri manéže a 700 zvierat, z toho 26 slonov, veľa tigrov a levov. Keď sa ale blížila druhá svetová vojna, ľudia mali iné starosti. A tak cirkus neudržal. Aby zvieratá zachránil, na začiatku vojny sa ich pokúsil dopraviť do africkej rezervácie. Loď ale Nemci potopili a okrem zvierat zahynulo aj veľa cirkusantov,“ dodal na záver.

Nebezpečenstvo pre Luciu Vondráčkovú kvôli kúpe za 24 miliónov korún: Čo jej hrozí?!
Ako píše portál Extra, Lucie Vondráčková (40) v posledných mesiacoch nakupuje ako zbesilá! Po „skromnom príbytku“ v centre Prahy si zaobstarala dva domy a ďalší jednoduchý príbytok za viac ako 24 miliónov českých korún (takmer 1 milión eur). Aké... Čítať ďalej
25 | 07 | 2020 | Timotej Dudka