Súd potrestal migrantov, ktorí tri hodiny znásilňovali dievčinu (18): Najvyšší trest je 5 a pol roka
25 | 07 | 2020 I Timotej Dudka

Ostro sledovaný súdny proces s jedenástimi násilníkmi, desiatimi prisťahovalcami a Nemcom, ktorí na jeseň 2018 zdrogovali a následne tri hodiny znásilňovali osemnásťročné dievča sa tiahol takmer dva roky. Teraz konečne padol verdikt. Odsúdených bolo 10 mužov, najtvrdší trest znie 5 rokov a 6 mesiacov.


Útočníci sa od začiatku obhajujú, že dievča sex s nimi nielen chcelo, ale dokonca ho zúfalo vyžadovalo. Súd im to však rozhodne neschválil, informuje portál Expres.

Sled udalostí mal byť taký, že jeden z násilníkov dievča na diskotéke zdrogoval, následne ju vytiahol von a v kríkoch znásilnil. Keď sa vrátil dovnútra, upozornil svojich kamarátov, že vonku je dievča, s ktorou by si mohli ľahko užiť. To mali jeho kumpáni urobiť a na dievčati, ktoré sa snažilo brániť, ale vzhľadom k jej stavu to nepomohlo, sa údajne striedali až tri hodiny, a to postupne jeden po druhom.



Na lavici obžalovaných stálo osem Sýrčanov, Alžírčan, Iračan a Nemec, vo veku 18 - 30 rokov. Desať z nich poslal súd za mreže, pričom sedem z nich bolo odsúdených za znásilnenie. Najtvrdší trest dostal muž menom Majid H., a to päť rokov a šesť mesiacov. Ďalší dvaja kumpáni si odpykajú štyri roky a zvyšný štyria tri roky a šesť mesiacov.

Zvyšní traja muži boli odsúdení za neposkytnutie pomoci a porušenie zákona o omamných látkach, pričom si budú musieť odsedieť 14-mesačný trest odňatia slobody.

Celý súdny proces sprevádzalo divadlo, keď niektorí z obvinených schválne rušili, vykrikovali arabské vulgarizmy alebo sa vyhrážali svedkom priamo na súdnom pojednávaní. Sudca musel kvôli tomu prijať špeciálne bezpečnostné opatrenia.

USA ponúkajú odmenu 2 milióny dolárov za ukrajinských hackerov, ktorí im ukradli a zverejnili cenné informácie
Americká tajná služba a ministerstvo zahraničných vecí v stredu ponúkli odmenu 2 milióny dolárov za pomoc pri zajatí dvoch ukrajinských hackerov obvinených z nabúrania sa do systému Americkej komisie pre cenné papiere a burzy (SEC) a následného... Čítať ďalej
24 | 07 | 2020 | Timotej Dudka