Nebezpečenstvo pre Luciu Vondráčkovú kvôli kúpe za 24 miliónov korún: Čo jej hrozí?!
25 | 07 | 2020 I Timotej Dudka

Ako píše portál Extra, Lucie Vondráčková (40) v posledných mesiacoch nakupuje ako zbesilá! Po „skromnom príbytku“ v centre Prahy si zaobstarala dva domy a ďalší jednoduchý príbytok za viac ako 24 miliónov českých korún (takmer 1 milión eur). Aké nebezpečenstvo jej najnovšia kúpa skrýva?


Speváčka má podľa kúpnej zmluvy perfektne poznať stav nehnuteľností, ktoré kúpila za pomerne vysokú cenu. Dúfajme, že si pozvala aj odborníkov na posúdenie stavu domov, postavených pravdepodobne v priebehu normalizácie (70. a 80. roky minulého storočia) svojpomocne, a nečaká ju teda žiadne prekvapenie. U 40 či 50 rokov starých domov je ale riziko nákladných opráv vždy vyššie!

„Predávajúci vyhlasujú, že kupujúci nezamlčal žiadne vady predmetných nehnuteľností, o ktorých by vedeli, a že tieto nehnuteľnosti predávajú v stave odpovedajúcemu ich veku a opotrebovaniu,“ píše sa v zmluve. Určité nebezpečenstvo pre Luciu totiž spočíva v tom, že by teraz, po prevzatí, mohla nájsť vážne nedostatky, ktoré do kúpy neodhalila.

Lucie Vondráčková zarobila 28 miliónov korún: Ako k nim prišla?
Z Lucie Vondráčkovej je niekoľkonásobná milionárka. Vďačiť za to môže exmanželovi Tomášovi Plekancovi, od ktorého v rámci rozvodového vyrovnania dostala luxusný byt s veľkou záhradou na pražských Kavčích horách, ktorý predtým patril výlučne... Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | Timotej Dudka


„V kúpnych zmluvách sa kupujúci, až na mimoriadne výnimky, vopred nevzdávajú možnosti uplatňovať akési reklamácie. Svojim klientom by som to teda rozhodne neodporúčal. Ak by sa nejaká vážna chyba vyskytla, nadobúdateľ, ktorý sa tak sám neobmedzil na právach, musí bezodkladne informovať predávajúceho, všetko sa riadi Občianskym zákonníkom,“ tvrdí advokát JUDr. Jakub Drábek.

Akonáhle by sa zmluvné strany nedohodli na náprave, napríklad formou náklad na opravu alebo primeranej zľavy z kúpnej ceny, do úvahy by prichádzal súd. Ten sa ale môže ťahať roky a výsledok nie je dopredu zaručený. Nezostáva, než Lucii Vondráčkovej priať, nech sa jej nič také nestane a aby nemusela za pár rokov nákladné investície ľutovať.

Nové tetovanie Agáty Prachařovej: Potvrdila, že ním odhalila počet svojich milencov!
Lieči si snáď rozvádzajúca sa Agáta Prachařová (35) svojimi tetovaniami ranenú dušu? Po tom, ako sa rozpadol jej vzťah s Jakubom Prachařom (36), nechala si K. ako Kuba na svojom prste prerobiť na kosoštvorec, teraz prekvapila novými prírastkami na... Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | Timotej Dudka