Hľadaný Peter P., ktorý ušiel zo psychiatrického oddelenia, sa vrátil
25 | 07 | 2020 I TASR

Polícia v piatok (24. 7.) večer odvolala pátranie po obvinenom Petrovi P., ktorý odišiel zo psychiatrického oddelenia Nemocnice sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke. Informuje o tom na sociálnej sieti.


"Pátranie bolo odvolané z dôvodu, že menovaný sa za prítomnosti rodinného príslušníka dostavil a bol umiestnený na psychiatrické oddelenie jednej z bratislavských nemocníc," konštatuje polícia.  Personál nemocnice informoval políciu o odchode muža ešte v stredu (22. 7.) v ranných hodinách.

Polícia v tejto súvislosti vykonala rozsiahle operatívno-pátracie úkony smerujúce k zisteniu pobytu menovaného, nezvestnosť muža nahlásil aj jeden z rodinných príslušníkov. Polícia preto po ňom vyhlásila pátranie.

Mišenka je stále vo väzbe, rakúske orgány začali konať v dvoch prípadoch
Viliam Mišenka, ktorého zadržala rakúska polícia 2. júla v Badene pri Viedni, sa nachádza stále v predbežnej väzbe v rakúskej metropole a prokuratúra vo Viedenskom Novom Meste začala voči nemu vyšetrovanie v dvoch prípadoch. Čítať ďalej
25 | 07 | 2020 | SITA


Ide o muža, ktorý koncom mája podpálil luxusné autá priamo v areáli predajne na Panónskej ceste v Petržalke. Na základe vykonaného znaleckého dokazovania obvineného podpaľača koncom júna prepustili z väzby a umiestnili na psychiatrické oddelenie nemocnice.

Trestné stíhanie voči nemu začiatkom júla zastavili z dôvodu, že nebol v čase činu pre nepríčetnosť trestne zodpovedný. Prokurátor preto podal na súd návrh na uloženie ochranného protitoxikomanického liečenia ústavnou formou.