Testy vo štvrtok odhalili koronavírus u 29 ľudí na Slovensku
24 | 07 | 2020 I SITA

Testy vo štvrtok odhalili koronavírus u 29 ľudí. Laboratóriá za uplynulý deň otestovali viac ako dvetisíc vzoriek, spolu urobili vyše 250-tisíc testov.


Od prepuknutia ochorenia COVID-19 bolo na Slovensku už 2 118 pozitívne testovaných osôb. Vo štvrtok sa vyliečilo ďalších 21 pacientov, celkovo sa doposiaľ uzdravilo 1 577 ľudí. Chorobe už dlhodobo nepodľahla žiadna osoba. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.

Ako informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR na sociálnej sieti, počet hospitalizovaných pacientov stúpol na 21. U 12 z nich bolo ochorenie Covid-19 potvrdené. Z toho sú na jednotkách intenzívnej starostlivosti dvaja pacienti, žiadny nepotrebuje umelú pľúcnu ventiláciu.

Osem nových prípadov pribudlo vo štvrtok v okrese Myjava, sedem v okrese Bratislava. Tri nové prípady evidujú v okrese Prešov, dva v okrese Nové Zámky. Zhodne po jednom novom infikovanom majú okresy Bánovce nad Bebravou, Galanta, Kežmarok, Komárno, Malacky, Michalovce, Poprad, Považská Bystrica a Trnava.

Štátny ústav pre kontrolu liečiv odhalil falošné testy na COVID-19
V súčasnosti na Slovensku nie sú registrované žiadne samotesty na COVID-19 na domáce použitie. Čítať ďalej
24 | 07 | 2020 | SITA