Čína začne novú kampaň zameranú na reguláciu spravodajských účtov na sociálnych sieťach
24 | 07 | 2020 I Timotej Dudka

Najvyšší čínsky úrad pre kybernetickú bezpečnosť začne novú kampaň zameranú na zásahy proti účtom nezávislých poskytovateľov správ na sociálnych sieťach, informuje portál Reuters.


Čínska správa pre kybernetickú bezpečnosť (CAC) sa zameria na komerčné webové stránky a účty na sociálnych sieťach, ktoré nezákonne píšu a upravujú spravodajské informácie z nevyhovujúcich zdrojov, uviedlo CAC vo vyhlásení na svojej webovej stránke.

Taktiež by sa mali zaoberať falošnými návnadami na kliknutie, dezinformáciami a iným senzibilizovaným online obsahom. CAC tiež uviedlo, že bude regulovať online fóra či živé stanice a tlačiť na mediálne stránky, aby propagovali pozitívnejšiu energiu.

Čína pohrozila Británii odplatou za kroky v prospech Hongkončanov
Čína kritizovala vo štvrtok nové opatrenie britskej vlády, ktoré uľahčí občanom Hongkongu získanie občianstva Spojeného kráľovstva. Peking to označil za "porušenie medzinárodného práva a zasahovanie do vnútorných záležitostí Číny", informovala... Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Čínske pravidlá online cenzúry sa v posledných rokoch sprísnili novou legislatívou s cieľom obmedziť publikačné schopnosti médií, opatreniami týkajúce sa dohľadu nad internetovými stránkami a prebiehajúcimi kampaňami na odstránenie obsahu, ktorý sa považuje za neprijateľný.

V júni CAC penalizoval niekoľko popredných platforiem a živých staníc za šírenie obsahu „s nízkym vkusom“, so ženami, ktoré nosia oblečenie s provokujúcim strihom či za neslušné tancovanie alebo používanie nevhodného jazyka.

Zabudnite na ruských hackerov: Skutočným nebezpečenstvom sú USA, ktoré chcú nahromadiť britské vakcíny
Keď vedci z Imperial College London začínajú 2. kolo testovania vakcíny proti Covid-19, vedúci projektu odhalil, že vláda Spojeného kráľovstva ho naliehavo vyzvala, aby dokončili pokus doma, aby sa USA nedostali k vakcínam, informuje portál... Čítať ďalej
21 | 07 | 2020 | Marek Molnár