Unikátne foto: Laň po zrážke s dodávkou zostala čakať na políciu
23 | 07 | 2020 I Natália Sollárová

Stret s vysokou či inou lesnou zverou nie je na slovenských cestách ničím výnimočným. Slovenskí policajti však zažili nezvyčajnú situáciu, keď laň po nehode zostala čakať na „mieste činu“. Vznikli aj mimoriadne zábery.


Dopravná nehoda sa stala v utorok nadránom na Orave, za obcou Krivá v smere na Podbiel. Príčinou mala byť podľa polície znížená viditeľnosť. Napriek silnému nárazu, čomu nasvedčuje značne zdemolovaná predná časť dodávky, bola jelenica natoľko v poriadku, že zostala stáť na mieste. Pravdepodobne v dôsledku šoku.

Zo záberov polície je zrejmé, že laň bola zranená. Na svojej facebookovej stránke však strážcovia zákona uvádzajú, že nehodu prežila. Hlavnú aktérku kolízie pritom milo nazývajú „srnkou“. „Táto nehoda sa našťastie zaobišla bez zranení. Vyzerá to tak, že samotná srnka pomáhala pri jej zdokumentovaní,“ uvádzajú v statuse. Príspevok je doplnený o fotografie, ktoré pôsobia, ako by policajt na nich statočnú "Bambi" upokojoval a chránil pred ostatnými autami.

Polícia každoročne upozorňuje na riziko zabudnutia detí v aute, tentokrát do kampane zahrnula aj psov
V súvislosti s prichádzajúcim letom Policajný zbor SR opätovne spúšťa preventívnu kampaň „Nezabudni na mňa v aute“, ktorá má rodičom pripomenúť riziká ponechania detí v rozhorúčených vozidlách. Čítať ďalej
08 | 07 | 2020 | SITA


Príslušníci policajného zboru vodičov nabádajú k zvýšenej opatrnosti na cestách, pretože hmle a zníženej viditeľnosti môžeme čeliť i v letnom období. Lesná či poľná zver sa pritom v blízkosti vozovky objavuje buď skoro ráno, alebo keď sa stmieva.

V prípade stretu so zverou, či už srnami, jeleňmi alebo diviakmi, treba postupovať podľa predpisov. Ak zviera vytvára na ceste prekážku, vodič je povinný označiť ju výstražným trojuholníkom. Potom by mal zavolať políciu, ktorá informuje príslušné poľovnícke združenie, štátnu ochranu prírodu alebo správcu cestnej komunikácie.

V komentároch na sociálnej sieti viacerí ľudia upozorňovali, že na záberoch nie je srnka. Podľa niektorých išlo o laň, iní sa prikláňali k jelenici. V skutočnosti sú však oba výrazy, laň i jelenica, identické. Sú rovnocenným názvom pre samicu jeleňa.

Príspevok polície na Facebooku:



Medvede nie sú v karanténe, už ich môžete stretnúť
V okolí Krahúl sa pohybuje rodinka medveďa hnedého, ktorá sa prebudila zo zimného spánku. Policajtom z Kremnice sa ich podarilo zachytiť na fotografiách. Viete, čo robiť pri stretnutí s touto šelmou? Čítať ďalej
31 | 03 | 2020 | Natália Sollárová