Mobily Aleny Zs. a Z. Andruskóa sa deň po vražde pripojili na rovnaký vysielač
23 | 07 | 2020 I TASR

Telefóny obžalovanej Aleny Zs. a Zoltána Andruskóa sa deň po vražde novinára Jána Kuciaka nachádzali pripojené na rovnakú BTS stanicu telekomunikačného operátora. Pred senátom Špecializovaného trestného súdu to potvrdil kriminalista z odboru IT Dušan Mikulaj, ktorý analyzoval metadáta od telekomunikačných operátorov.


Potvrdenie od kriminalistu Mikulaja prišlo po tvrdení Zoltána Andruskóa, ktorý na súde v pondelok zopakoval, že sa deň po vražde Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej stretol s Alenou Zs., aby jej ozrejmil okolnosti vykonania vraždy, a aby mu neskôr, na druhom stretnutí, odovzdala za skutok peniaze.

Zo záznamov operátorov upozornil obžalovaný Marian K. na to, že bol Zoltán Andruskó pripojený v deň po vražde novinára na rovnakú BTS stanicu ako Laszlo Krecsík, muž z Maďarska, ktorého Andruskó podľa svojich výpovedí najskôr oslovil na vraždu prokurátora Maroša Žilinku, čo mal odmietnuť.

Podľa obžaloby mal Krecsík Tomášovi Sz. predať zbraň, ktorá bola použitá po úprave na vraždu Kuciaka. Obžalovaný Marian K. v posledných týždňoch pojednávania upriamuje pozornosť na osoby z Maďarska, ktoré mohli mať záujem na vražde novinára.

NAKA obvinila 6 osôb za pervitín
Vyšetrovateľ obvinil šesť osôb za závažnú drogovú trestnú činnosť, pričom štyria z nich boli vzatí do väzby. Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | Peter Haluza


Podľa obžalovanej Aleny Zs. odborné vyjadrenie Mikulaja popiera to, že by si mala cez Threemu s Andruskóm písať. Splnomocnenec poškodených Kuciakovcov Daniel Lipšic tvrdí, že tieto záznamy nezachytávajú Threemu, v záznamoch sa neobjavuje komunikácia, ak je vykonaná cez wifi sieť.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav M., Tomáš Sz., Alena Zs. a Marian K. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.